Uškrtil milou a utekl oknem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Uškrtil milou a utekl oknem

Vrah utekl z podkrovní komůrky po střechách.
Vrah utekl z podkrovní komůrky po střechách. (ilustrační foto ara)

Svobodná tovární dělnice Emilka D. (†24) z Předlic u Ústí nad Labem se v únoru 1929 po delším rozmýšlení rozhodla, že definitivně opustí svého mladšího milence, pokrývače Rudolfa G. (20). Chtěla se vrátit ke své předchozí lásce a doplatila na to životem.

Podle dobového tisku našly mrtvou Emilii její bytná s dcerou. Nešťastnice ležela ve své posteli. Kdosi ji uškrtil. Okno komůrky pod střechou, kterou Emilka obývala, zůstalo otevřené. Bylo jisté, že právě tudy dívčin vrah utekl. Paní bytná kriminálce vypověděla, že Rudolf G. jí vyprávěl o úmyslu Emilie D. ukončit jejich vztah a chodit znovu s mladíkem, s nímž měla známost předtím. Podle bytné prý Rudolf G. jasně řekl: „To nepřipustím!“ Ústečtí detektivové pokrývače G. dobře znali, přes svůj mladý věk byl už několikrát trestaný. Zjistili, že nedlouho před vraždou popíjel v jednom hostinci s místními prostitutkami, kterým se svěřil, že »shání revolver«.

Zbraň zřejmě nesehnal, proto patrně přišel k Emilii neozbrojen. Když ho pustila do komůrky, uškrtil ji a utekl oknem. Coby pokrývač měl s pohybem po střechách zkušenost. Denní tisk 8. února 1929 napsal: „Na G. byl vydán zatykač. Mrtvola D. byla převezena k pitvě.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.