Probodl kamarádovi srdce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Probodl kamarádovi srdce

Pijatika skončila neštěstím.
Pijatika skončila neštěstím. (ilustrační foto ara)

Pánská jízda málem skončila tragédií. Muž (46) z Plané u Mariánských Lázní na Tachovsku popíjel v červnu 1987 se svým sousedem. Zábava se však zvrhla v hádku, po které vzal muž do ruky nůž.

Pozdější pachatel útoku nožem si poškozeného souseda pozval k sobě na návštěvu. Informoval o tom tehdejší deník Rudé právo. Měl to být hezký sobotní večer, »pánská jízda« neboli posezení u sklenky dobrého pití. Nakonec se z toho paradoxně vyklubal pokus trestného činu vraždy poté, co se ti dva začali hádat na zcela banální téma. Hostitele tvrzení jeho návštěvníka vytočilo natolik, že mu s křikem pohrozil: „Jestli toho hned nenecháš, vážně tě zabiju!“

Za pár chvil ho skutečně pobodal. Jen šťastnou náhodou napadený muž »pánskou jízdu« přežil, a to díky včasné lékařské pomoci a následné rychlé operaci v místní nemocnici. Případ okamžitě začali vyšetřovat kriminalisté ze západočeské »mordparty« a útočník nakonec skončil před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.