Zhrzený tanečník se mstil požárem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zhrzený tanečník se mstil požárem

Rozčílený muž zapálil domek ženy, která ho odmítla.
Rozčílený muž zapálil domek ženy, která ho odmítla. (ilustrační foto ara)

Plameny vyšlehly v červnu 1969 z oken domku v Podbořanech na Lounsku. Žhář měl co dělat, aby před ohněm stačil utéct do bezpečí. Vběhl přímo do rukou hlídky Veřejné bezpečnosti, která ho sebrala a odvezla k výslechu.

Denní tisk informoval o požáru 17. června 1969. Z jeho zprávy vyplývá, že jistý podbořanský občan si vyrazil do hostince na tancovačku. Tam to zkoušel na jednu mladou ženu a zval ji k tanci, ale neuspěl. Nebyl to prostě její typ. To tancechtivého Severočecha notně naštvalo. S kráskou, která ho rázně odmítla, se ošklivě pohádal – a pak to začalo.
Vyrazil od hostince k jejímu domku. Na dvorku nejprve vytáhl z králíkárny pět ušáků, které žena z tancovačky chovala, všechny zabil, pak mršiny polil olejem a zapálil je. To ovšem zhrzenému tanečníkovi nestačilo.

Rozbil tři okna v domku, vlezl dovnitř a zapálil bytové zařízení. To vzplálo tak rychle, že palič měl co dělat, aby vyskočil z okna na zahradu. Tam už na něj, jak bylo řečeno, čekali muži zákona, kteří se na místo dostavili souběžně s přivolanými hasiči.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.