Kluka zmlátili pro desetikorunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Kluka zmlátili pro desetikorunu!

Zloději si odnesli pouhou desetikorunu.
Zloději si odnesli pouhou desetikorunu. (Ilustrační foto: ara)

Hororovou nedělní noc prožil koncem července 1986 mladík (16) ze Slavkova na Opavsku. Dva ničemové, kteří ho venku přepadli, chtěli peníze. Surově ho zbili a nakonec od něj dostali jednu desetikorunu. Víc u sebe nešťastník neměl.

O loupežném přepadení informoval deník Rudé právo 1. srpna 1986. Popsal noční scénu, kdy teenagera zaskočila dvojice darebáků, proti kterým neměl naději na útěk. Křikem a pohrůžkami požadovali vydání veškerých peněz, které u sebe přepadený mládenec měl. Ten nejprve odmítal, a tak mu zlotřilci »rázně domluvili« ranami pěstmi a surovými kopanci. To už chlapec nevydržel a raději obrátil všechny kapsy. Měl přesně deset korun. To byla suma, za kterou se tehdy dala pořídit třeba čtyři desetistupňová piva, pět litrů mléka či jeden lístek do kina. Teprve pak ho lupiči přestali mlátit a zmizeli ve tmě.

Mladík skončil s různými zraněními na nemocničním lůžku, kde musel strávit celý týden. Opavská Veřejná bezpečnost oba lotry (18 a 17) rychle vypátrala a zatkla. Uloupenou desetikorunu už samozřejmě stačili utratit...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.