Uškrcené mimino nosila v kufru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Uškrcené mimino nosila v kufru

Mrtvé dítě schovala služebná do kufru.
Mrtvé dítě schovala služebná do kufru.  (Ilustrační foto ara)

Se zoufalým pláčem a s kufrem v ruce přišla v roce 1895 do budovy litoměřického soudu služebná Josefa L. (21). Ohlásila, že v kufru již nějaký čas nosí mrtvolku novorozeněte, které sama zabila.

„Kufr byl otevřen a udání její se potvrdilo plnou měrou. Hrozný zápach vydral se z kufru, v němž nalezena byla v hnusných cárech zabalená mrtvola děcka, nalézající se již v pokročilém stavu hniloby,“ popsal tu hrůzu dobový list Národní politika. Josefa L. pocházela z Maškovic u Litoměřic a sloužila v Sadské u Poděbrad. Proč nešťastnice novorozeně zardousila? Bylo příliš podobné svému zrádnému otci, milenci Pepičky. Ten si se služebnou náramně užil, ale k plnění rodičovských povinností se pak ani v nejmenším neznal. To matku nechtěného děcka rozrušilo, a tak šátkem utaženým kolem jeho útlého krčku ukončila jeho život. Služka několikrát přemýšlela o tom, že mrtvolku spálí, ale nikdy se k tomu neodhodlala. S už zapáchajícími ostatky v kufru se vydala do rodného kraje, kde se k mordu přiznala. Litoměřický soud ji předal soudu v Mladé Boleslavi, kam případ vraždy spáchané v Sadské územně spadal. Jak byla Josefa L. potrestána, není už známo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.