Vrah si rozpáral břicho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vrah si rozpáral břicho!

Trest si Rudolf K. odpykával ve věznici Mírov.
Trest si Rudolf K. odpykával ve věznici Mírov.  (ilustrační foto ara)

Obchodní cestující Rudolf K. (33) z Brna byl za vraždu zemědělce spáchanou v roce 1931 v roce následujícím odsouzen k trestu smrti. Na exekuci čekal ve věznici Mírov a choval se tam podle dobového tisku »velice vzpurně«. Nožem dokonce pobodal jednoho z dozorců.

Za útok na strážného samozřejmě čekalo Rudolfa K. další soudní líčení. Jak se v »lochu« k noži dostal, není jasné. Hned ale na lavici obžalovaných neusedl. Jak 13. září 1934 informoval deník Večer, na cele si totiž rozpáral břicho – a to hned dvakrát! Po lékařském ošetření dělal mimořádně problémový odsouzenec dozorcům nadále značné potíže. Když mu soud nejvyšší instance změnil trest smrti na doživotní žalář, rozběsnil se. Vězeňskou stráž zasypal záplavou urážek a sprostot a vykřikoval, že o doživotí nestojí. Trval na tom, že chce být oběšen, protože »si to zaslouží«. Jak či zda Rudolf K. nakonec v base opravdu dožil, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.