Souseda napadl sekáčkem a nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Souseda napadl sekáčkem a nožem

Šílený soused útočil sekáčkem a kudlou.
Šílený soused útočil sekáčkem a kudlou. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Sekáčkem na brambory a pak kuchyňským nožem napadl v září 1968 penzista Julius Ch. (62) z Ostravy-Radvanic svého souseda. U sekáčku se mu po ráně o nešťastníkovu hlavu ulomila střenka, nožem ho pak pořezal na hlavě, zádech, ramenou, prsou a rukou.

Důvodem řádění byly dlouhodobé sousedské rozpory trvající tak dlouho, až v Juliovi bouchly saze«. Napadený muž jeho útok naštěstí kupodivu přežil. Případ řešil v prosinci 1968 okresní soud v Ostravě. Uznal sice penzistovu vinu, ovšem ke všeobecnému překvapení neodsoudil Julia Ch. pro pokus vraždy, nýbrž »pouze« pro ublížení na zdraví.

 

Za to ho poslal do basy na dvě léta. Kromě toho uložil odsouzenci povinnost »nahradit poškozenému způsobenou škodu«. O děsivé události a následném soudním procesu včetně rozsudku informoval denní tisk 22. prosince 1968. Jak podotkl, napadený soused se z následků útoku Julia Ch. po čtvrtroce ještě stále nevyléčil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.