Vlčák zakousl holčičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vlčák zakousl holčičku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Ilustrační foto ara)

Smrtící útok bestie. Hrdlo prokousl v lednu 1972 v Bohosudově na Teplicku rozzuřený vlčák malé holčičce (†7). Dítě útok nepřežilo. 

Děvčátko si podle dostupných údajů vyšlo na procházku se svými kamarádkami, které si s sebou vzaly i psa. Když děti přeskakovaly potok, nejmenší z nich se v obavách, aby nespadlo do vody, pokusilo přidržet se vlčáka za srst. Zvíře se však zřejmě vyděsilo, po holčičce se okamžitě ohnalo vyceněnými zuby a vrhlo se na ni.

Dvě dívenky, které psa vedly, neměly šanci běsnící šelmu zastavit. Pes způsobil bezbrannému děcku smrtelná zranění. „Oběma jeho společnicím se nepodařilo psa odehnat. A když přišly zpátky s rodiči, holčička už byla mrtvá. Psa následně zastřelil příslušník Veřejné bezpečnost i ,“ popsal tragédii deník Rudé právo. Jak se záhy zjistilo, vlčák byl občanům nebezpečný. Už předtím pokousal dva lidi.

Autor:  ryc

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.