Rozbila dítěti hlavu o postel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rozbila dítěti hlavu o postel!

Mrtvé miminko krkavčí matka hodila pod postel.
Mrtvé miminko krkavčí matka hodila pod postel. (Ilustrační foto ara)

Zaměstnankyně statku v Uhříněvsi, která je dnes součástí Prahy, Marie S. (38) porodila v lednu 1939 v pastoušce zdravého chlapce. Vzápětí ho ale ubila ranami hlavičkou o pelest postele a bezduché tělíčko pohodila pod ni.

Otcem děcka byl kočí Ján H. (31) ze Slovenska, který na statku také pracoval. Marii si ale vzít nehodlal, nehlásil se ani k dítěti, jež nosila pod srdcem. Zdrcená žena zůstala sama. V osudný den na statku oznámila, že jde pěšky do porodnice, která tehdy fungovala i jako sirotčinec a bylo možno tam dítě nechat. „Ve skutečnosti ale došla jen do čestlické pastoušky.

Tam se jí v noci narodil zdravý chlapeček. Hned po zrození uhodila děckem několikrát o pelest postele, takže prudkými údery rozdrtila hošíkovi hlavičku,“ napsal dobový tisk. Mrtvolku hodila bezcitně pod postel a usnula.

Ráno přišel do domku strážník. Marie totiž měla den předtím jedné ženě ukrást šaty. Ty strážník nenašel, zato pod postelí uviděl mrtvé děcko. Hned vražednici zatkl. Soudní porota neměla o její vině nejmenší pochyby. Senát pak Marii S. poslal do těžkého žaláře na čtyři roky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.