Pasák zastřelil konkurenta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pasák zastřelil konkurenta!

 Pasáci se pohádali kvůli pastvině pro ovce.
Pasáci se pohádali kvůli pastvině pro ovce. (Ilustrační foto ara)

Pasák  (22) z Kokavy nad Rimavicou u Lučence na jihu Slovenska vytáhl v říjnu 1968 pušku na svého konkurenta (†53) a vystřelil...

Sluší se podotknout, že nešlo o ochránce lehkých děv, ale o skutečné pasáky dobytka. Kriminálka, která nešťastníkovo úmrtí vyšetřovala, zjistila, že vrah pálil na svého odpůrce dvakrát, a to po předchozí prudké hádce. Šlo o nárok na pastviny pro ovce. Oba náboje zasáhly nešťastníka do hrudi.

Muž neměl naději na přežití, na následky velmi těžkých zranění po chvíli zemřel. Střelec a jeho oběť se spolu znali dlouhá léta a podle svědků nešlo o jejich první spor. Tentokrát ale skončil tragédií. Dalším malérem pro obviněného pastevce byl fakt, že střílel ze zbraně, kterou neměl řádně přihlášenou a registrovanou. Nejspíš ji získal od příbuzných, kteří si ji ponechali ještě z časů druhé světové války. K obvinění z vraždy tak přibylo i nedovolené ozbrojování.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.