Šílenec probodl manželce srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Šílenec probodl manželce srdce!

Ruku vraha vedly "tajemné hlasy".
Ruku vraha vedly "tajemné hlasy". (Ilustrační foto ara)

Na služebnu Veřejné bezpečnosti jednoho červnového dne roku 1968 dorazil viditelně rozrušený muž (40) a křičel, že se jde udat. Na otázku, proč by měl být zatčen, suše opáčil, že zabil svou ženu.

Muž se choval po celou dobu podivně. Kromě jiného tvrdil, že k vraždě ho navedly »tajemné hlasy, které slyší pouze on«. Poté, co policista zkontroloval jeho totožnost, ukázalo se, že dotyčný má trvalý pobyt v Opavě.

A to v bytě, kde mělo podle jeho slov k vraždě dojít. Bezpečnost jeho oznámení prověřila a zjistila, že muž si nevymýšlel. Jeho žena v bytě ležela v kaluži krve bez známek života. Následná pitva potvrdila »smrt následkem bodné rány vedené do srdce«.

Ukázalo se, že pachatel vraždy byl už od října 1967 hospitalizován v opavské psychiatrické léčebně. Tam se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Ženu probodl během povolené vycházky. Nešťastník nebyl trestně stíhán ani souzen. Putoval zpátky do léčebny, kde byl umístěn na uzavřeném oddělení, už bez možnosti vycházek.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.