Zastřelil vyděračku i sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zastřelil vyděračku i sebe!

Dívka bohatého mládence svedla a pak ho vydírala vymyšleným těhotenstvím.
Dívka bohatého mládence svedla a pak ho vydírala vymyšleným těhotenstvím. (Ilustrační foto ara)

Čtyři rány z revolveru vypálil syn bohatého obchodníka z obce Hnojník u Frýdku-Místku Ladislav V. (†19) na Marii B. (†18). Byla na místě mrtvá. Vrah potom uprchl do lesa, kde si vpálil dvě kule do úst.

Tragickým příběhem žilo v lednu 1931 celé Slezsko. Bohatého mladíka Ladislava okouzlila krása Marie, nemajetné dcery krejčího, natolik, že pro ni ztratil dočista hlavu. Vychytralá dívčina však mladíka ve skutečnosti nemilovala. Ovšem namluvila mu, že s ním otěhotněla, a tahala z něj nemilosrdně peníze.

Dobový tisk tehdy uvedl: „Syn obchodníka dal jí už několik tisíc, avšak dívka si nepřestávala říkat o nové, přičemž dokonce vyhrožovala, že mu udělá veřejný skandál.“ Něco takového nemohl Ladislav kvůli svým rodičům, kteří jeho lásce očividně nepřáli, připustit. Nenašel bohužel jiné řešení, než že krásnou vyděračku zastřelí. Pak sám spáchal sebevraždu. Pitva dívčina těla prokázala, že její údajné těhotenství bylo jen Mariiným účelovým výmyslem. To už ovšem bylo pro nebohého Ladislava příliš pozdě...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.