Svědkyně promluvila po letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Svědkyně promluvila po letech!

Totožnost upáleného kriminalisté neodhalili, pomohla až svědkyně.
Totožnost upáleného kriminalisté neodhalili, pomohla až svědkyně. (Ilustrační foto ara)

Nad lesem u obce Nové Sedlo na Sokolovsku stoupal v září 1994 černý kouř. Když na místo dorazili dobrovolní hasiči, naskytl se jim hrůzný pohled. Mezi stromy leželo hořící lidské tělo.

Upálený muž nebyl už na první pohled místní. Z toho, co z jeho oblečení zbylo, bylo patrné, že je oblečený kompletně v »západním« stylu, což nebylo na počátku devadesátých let v Česku běžné. Detektivové předpokládali, že šlo o Němce. Jeho totožnost ale neodhalili. Časem byl případ odložen a na upáleného nešťastníka se zapomnělo. Někdo v kraji přece jen věděl, co se stalo, ale mlčel...

Až v roce 2013 se na policii obrátila žena, která tvrdila, že zná pravdu. Prohlásila, že v devadesátých letech jako mladá dívka chodila s Němcem, který do Česka vozil pirátské videokazety. A ten se jí přiznal, že spolu se svými kamarády zabili jednoho člena party, který chtěl podnikat na vlastní pěst. Prý ho chtěli jen postrašit, ale věc se jim vymkla z rukou. Věc si převzali němečtí kriminalisté. Ukázalo se, že z celé party zůstal naživu už jen jediný člen, zbývající zemřeli při nehodách, nebo spáchali sebevraždu. Poslední z vrahů tedy stanul před německým soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.