Lupič zbil prodavačku vázou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Lupič zbil prodavačku vázou!

Lupič se vyzbrojil masivní vázou.
Lupič se vyzbrojil masivní vázou. (Ilustrační foto: ara)

Prázdnou vázou ohrožoval lupič (19) vedoucí prodejny masa a uzenin (34) v severočeském Děčíně. Počátkem dubna 1985 rozrazil dveře a dožadoval se tržby. Když mu ji žena nevydala, vrhl se na ni i se svou netradiční zbraní.

Lupič se chtěl domoci peněz násilím a předpokládal, že v masně mají tržby tučné. Proč se »ozbrojil« právě masivní vázou, těžko říct. Nejspíš si s ní připadal v ulicích nenápadnější, než kdyby nesl třeba sekyru. Paní vedoucí ovšem prokázala neobyčejnou odvahu a loajalitu k podniku, v němž pracovala.

Peníze nevydala, ačkoli jí darebák vázou málem rozbil hlavu. Naopak, docela účinně se bránila, takže lupič raději vyklidil pozice a bez kýžené hotovosti zmizel v děčínských ulicích. Ne nadlouho. Tamější muži zákona ho zadrželi a zjistili, že lump už měl v trestním rejstříku jeden záznam o soudním trestu. Prokurátor ho vzal obratem do vazby.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.