Objednala vraždu manžela, ale zaspala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Objednala vraždu manžela, ale zaspala!

Žena naplánovala vraždu manžela, ale pak si zapomněla nařídit budík a zaspala.
Žena naplánovala vraždu manžela, ale pak si zapomněla nařídit budík a zaspala. (Ilustrační foto scom)

Zbavit se manžela chtěla roku 1963 Viera M. (34) z Ostravy. Na vraždu si najala svého milence Gustava H. (24) a jeho dva kamarády. Věřila, že se nebudou zdráhat. Trojice totiž už jeden mord spáchala. Kvůli penězům zabili stavebního dělníka Františka S.

Viera M. si užívala se svým mladým milencem Gustavem H., který byl pěkné kvítko. Se svými kumpány pod falešnou záminkou vylákal dělníka Františka S. na předem určené místo, kde ho surově ubili. Pak si vzali několik set korun, které měl nešťastník při sobě. Když Viera M. zjistila, že je její milý vrah, vůbec se nevyděsila. Naopak, byla nadšená. „Když se o vraždě dověděla V. M., navrhla pachatelům, aby zavraždili také jejího muže. Plán byl připraven, ale k činu nakonec nedošlo jen proto, že M. zaspala a nedostavila se tak k vlaku, který je měl dovézt na místo činu,“ psal dobový tisk.

Vieřin tvrdý spánek tak zachránil jejímu muži život. Severomoravští kriminalisté vrahy vypátrali a ti v lednu 1964 stanuli před okresním soudem v Ostravě. Zločinci Gustav H. a jeho kamarád dostali provaz a oba byli skutečně oběšeni. Třetí kumpán oprátce unikl a trestní senát ho poslal do těžkého kriminálu na patnáct let. Zrádná Věra M. skončila ve vězení na osm let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.