Zloděj uvízl v komíně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zloděj uvízl v komíně!

Zloděj se zasekl v komíně.
Zloděj se zasekl v komíně. (Ilustrační foto scom)

Do kuriózní pasti se v srpnu 1968 chytil v Levicích na jihozápadním Slovensku nenechavý poberta (27). Uvízl totiž v komíně, kterým se v noci ze soboty na neděli spouštěl do prodejny potravin. Ani samou hanbou se komínovou šachtou nepropadl a musel čekat na záchranu.

Darebák se nejprve snažil osvobodit sám, ale to se mu nepovedlo. Nakonec nezbylo nic jiného než volat potupně o pomoc.

„Dostal se na plochou střechu a komínem se spustil dolů. Asi pět metrů od horního okraje komína zůstal však viset a nemohl ani dolů, ani nahoru... Zlodějská výprava tak skončila velkou ostudou,“ popsal zlodějův trapas deník Rudé právo. Do akce museli vyrazit místní požárníci, jak se tehdy říkalo hasičům.


Ti se k zaklíněnému zloději mohli dostat teprve poté, co vybourali kus zdi. Jakmile ho vysvobodili z komína, okamžitě ho obstoupili, aby nemohl zmizet, a zavolali Veřejnou bezpečnost. Ta si nikde nepracujícího chmatáka odvezla na svou služebnu a vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.