Místo vrabce zastřelil mladíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Místo vrabce zastřelil mladíka!

Mladík chtěl zastřelit vrabce, trefil ale člověka.
Mladík chtěl zastřelit vrabce, trefil ale člověka. (Ilustrační foto: ara)

Zastřelit pár vrabčáků. S tímto cílem vyšel 16. ledna 1929 syn hostinského B. ve Frenštátě pod Radhoštěm z rodičovského bytu s nabitou flobertkou. Vystřelil ovšem jen jednou – místo ptáčka zasáhl smolně dělníka G. (17).

Šlo jednoznačně o nešťastnou náhodu. Mladík G. právě skládal nalámaný a přivezený led do hospodského sklepa a o příchodu střílejícího B. ani nevěděl. Neměl tudíž nejmenší šanci skrýt se či utéct. Náboj ho zasáhl tak nešťastně, že se v krvi skácel k zemi. Polední list hned druhého dne, tedy 17. ledna 1929, referoval:

„Těžce zraněný byl okamžitě dopraven do nemocnice, ale všechna lékařská pomoc ukázala se býti proti smrtelné ráně marná. Zemřel!“ Frenštátská kriminální policie bezprostředně poté zahájila trestní vyšetřování celého tragického případu. K jakému výsledku dospěla a zda byl střelec či jeho otec, skutečný vlastník flobertky, nějak potrestán, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.