Četník ztratil hlavu kvůli prostitutce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Četník ztratil hlavu kvůli prostitutce!

Četník se nechtěl mladé kněžky lásky vzdát.
Četník se nechtěl mladé kněžky lásky vzdát. (Profimedia.cz)

Přičinliví kolegové »naprášili« nadřízeným strážmistra Františka F. z četnického pohotovostního oddílu v Mostě, který se 1. února 1938 seznámil v kavárně Radio s Marií H. Ta byla mosteckým policistům známá jako »prostitutka s velice pestrým životem «. A to byl problém.

Marie H. měla v Praze byt a nechávala se vydržovat jistým továrníkem. A nebránila se poskytovat placenou přízeň ani dalším mužům. Mostečtí četníci možná působí z dnešního pohledu jako »udavači «, kteří nepřáli mladé lásce. Postupovali však přesně podle § 2 četnické instrukce. Ta jim ukládala »žárlivě střežiti dobrou pověst sboru a vzájemně na sebe dozírati, čímž bude umožněno, aby nectnosti a zlozvyky byly již v zárodku potlačeny«. Vrchní strážmistr H. nerozvážnému mladíkovi Františkovi F. jakýkoli styk s kněžkou lásky zakázal. Ten však odmítl poslechnout.

Věřil, že Marie je ctnostná dívka, a prohlásil, že než by se jí vzdal, raději odejde od četnictva. Nezabral ani trestní list Marie H. s fotografií, který si vrchní strážmistr vyžádal, aby zamilovaného četníka přivedl k rozumu. Zafungovalo až pozvání strážmistrova otce do kasáren, kde v jeho přítomnosti František F. konečně slíbil, že vztah ukončí. Proto nebyl potrestán, ačkoli se »dopustil snižování vážnosti četnického stavu«. Nadřízení choulostivou situaci vyřešili jeho přeložením z Mostu až na Šumavu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.