Ziskuchtivý mladík svou švagrovou rozsekal sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ziskuchtivý mladík svou švagrovou rozsekal sekerou!

Mladíka k ohavnému zločinu navedla jeho matka!
Mladíka k ohavnému zločinu navedla jeho matka! (scom)

Manželku svého bratra Václava napadl v Pičíně na Voticku 13. září 1914 sekerou její švagr (20). Třikrát ji ťal do týla. Navedla ho matka, výměnkářka Marie Z. Mladá žena jen zázrakem přežila!

Marie Z. se obávala, že Václav, povolaný do armády po vypuknutí světové války, padne a statek získá mladá vdova. Stařena proto přemluvila mladšího syna, aby švagrovou zavraždil. Slibovala mu, že stavení i polnosti pak připadnou jemu. Mladá hospodyně právě myla v kuchyni nádobí, když se k ní přitočil švagr a zasadil jí zezadu tři hluboké rány sekerou. Ve starých historických záznamech se píše:. „Stará výměnkářka, z jejíhož návodu příšerný tento čin se stal, přispěchala slyšíc rány k místu katastrofy a ještě synovi domlouvala: – Dej jí leště jednu, ať máme pokoj od ní. Na to mladý Z. odpověděl: – Už má dost!“ Těžce zraněná žena vše slyšela. Když tchyně a švagr odešli, odplazila se do sousedního statku, kde sousedům prozradila, co se stalo. Mladík a jeho matka byli vzápětí zatčeni a předáni okresnímu soudu ve Voticích.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.