Dvanáctiletý školák ubodal bezmocného starce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dvanáctiletý školák ubodal bezmocného starce

Muž byl zavražděn velmi bolestivým způsobem...
Muž byl zavražděn velmi bolestivým způsobem...  (Profimedia.cz)

Krejčího na penzi Víta K. (†86) z Týnce u Klatov kdosi 18. dubna 1936 bestiálně zavraždil. Pachatel seniora bodal a tloukl, dokud v bolestech nezemřel. Když vraha četníci odhalili, byli v šoku. Zabíjel teprve dvanáctiletý školák František Š.

Stařík nepřišel v neděli 19. dubna do kostela, a tak za ním po mši sousedé zašli, aby se ujistili, že je v pořádku. V kuchyni našli už jen jeho tělo. Nemohli uvěřit tomu, jak zbědovaně mrtvola Víta K. vypadala. Ve vsi se vědělo, že posledním návštěvníkem u nebohého muže byl právě František Š., a nebylo tudíž pochyb o tom, že vrahem je on. Stařec nedlouho před svou smrtí prodal svá pole a utržil za ně pět tisíc korun. Všeobecně se proto předpokládalo, že ho nezvedený kluk zavraždil kvůli těmto penězům.

František Š. skutečně chtěl Víta K. oloupit a pak si koupit bicykl. Navíc už dlouho »pásl« po pistoli, která zdobila stěnu v penzistově obydlí. Ta ho ovšem velmi zklamala. Po vraždě bývalého krejčího ji sice sundal ze zdi, ale zjistil, že zrezivělá zbraň není funkční. Četníci následně domek prohledali a ukázalo se, že nezletilý vrah vůbec nic neukradl! Peníze nenašel. Protože tehdejší zákony stanovily hranici trestní odpovědnosti na čtrnáct let, putoval František Š. do »ústavu úchylných dětí« v Opařanech u Tábora.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.