Nemravný fotbalový rozhodčí: Co od svěřenců tvrdě vyžadoval? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nemravný fotbalový rozhodčí: Co od svěřenců tvrdě vyžadoval?

Rozhodčí František B. si odseděl 10 měsíců.
Rozhodčí František B. si odseděl 10 měsíců. (scom)

Korupce ve fotbale rozhodně není »vynálezem nové doby«. I dávno předtím, než se proslavil »Ivánek« Horník, brali fotbaloví funkcionáři úplatky. Rozhodčí František B. a fotbalista Jiří Č. rozpoutali roku 1985 korupční skandál ve fotbale ve Svitavách. Nechyběly ani kompromitující nahrávky...

Jiří Č. působil jako ligový fotbalista, ale rozhodl se, že s vrcholovým sportem skončí. Stále však chtěl hrát na nižší úrovni. Setkal se proto se svým známým rozhodčím Františkem B. a spolu vymysleli plán, jak z případného přestupu vytřískat i nějaké peníze. František B. oslovil funkcionáře jedné tělovýchovné jednoty.

Prohlásil, že tým, který Jiřího Č. přijme, zcela jistě postoupí do vyšší soutěže. Přednesl také sofistikovaný plán, jak to zařídí. Na všechny zápasy deleguje své spřátelené rozhodčí, kteří pak budou pískat ve prospěch zmíněného týmu. Za tuto službu chtěl František B. tři tisíce československých korun. Funkcionář týmu se nechtěl zaplést do žádné levoty, zároveň měl ale strach, že když Jiří Č. nastoupí jinam, budou rozhodčí »připískávat« jim. Proto předstíral, že s nabídkou souhlasí. Pozval je k sobě do bytu a průběh schůzky nahrával na magnetofon. Jiří Č. vyvázl s podmínkou, ale rozhodčí František B. si musel odsedět deset měsíců.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.