Mladík pobodal na ulici osmiletou dívku! Prý jí chtěl dát jen pusu… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mladík pobodal na ulici osmiletou dívku! Prý jí chtěl dát jen pusu…

Osmiletá dívka útok přežila, ale přišla mimo jiné o ledvinu. (ilustrační foto)
Osmiletá dívka útok přežila, ale přišla mimo jiné o ledvinu. (ilustrační foto) (Shutterstock.com)

Marcelka V. (8) z Plzně se v dubnu 1985 vracela ze školy domů. Před domem u schránek zahlédla cizího mladíka. Když ho míjela, vytáhl muž náhle nůž a beze slova ji bodl do břicha...

Bezdůvodný útok na malou holčičku šokoval celou Plzeň. Do ulic vyrazily pátrat po šílenci desítky příslušníků Veřejné bezpečnosti. Brzy dostali tip na dělníka Jana V. (19), který se v blízkosti bydliště Marcelky často pohybuje. Chová se prý podivně, vyhledává mladší děti a tvrdí, že si s nimi chce hrát.

Jan V. vychodil jen zvláštní školu. Jeho IQ bylo v pásmu mírné mentální retardace. K útoku na holčičku se přiznal. Tvrdil však, že si spolu nejprve povídali a že po ní chtěl pusu. Popis údajného rozhovoru s obětí však stále měnil. Proč dívenku bodl, nedokázal vysvětlit.

Marcelka mezitím podstoupila v nemocnici několik operací. Měla poraněná játra, tračník a museli jí odstranit jednu ledvinu. Lékaři boj o její život nakonec vyhráli. Motiv hrůzného činu se nikdy nepodařilo zcela objasnit. Jan V. mluvil při výsleších zmateně, uvědomoval si ale, že se dopustil něčeho špatného. Soud ho poslal na dva roky do vězení a nařídil mu podrobit se časově přesně neurčené ústavní psychiatrické léčbě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.