Zabili mi ho kvůli cigaretě! Rodina darovala Milanovy orgány k transplantaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabili mi ho kvůli cigaretě! Rodina darovala Milanovy orgány k transplantaci!

Kamarádi nosí květiny, svíčky a nechávají vzkazy.
Kamarádi nosí květiny, svíčky a nechávají vzkazy. (pro Aha! – Marek Hofman)

Chystal svatbu, místo toho mu jeho láska, rodina a přátelé vypravují pohřeb. Milana Šlemendu (†29) v noci na sobotu ve Strakonicích při banální potyčce o cigarety napadl a jedinou ranou do hlavy smrtelně zranil romský mladík (19). Milan v úterý v nemocnici zranění podlehl. Jeho rodina se zachovala neuvěřitelně statečně a laskavě. Synovy orgány darovala k transplantaci!

Rom Milana napadl před místní sokolovnou. Příčina konfliktu přitom byla banální. „Milan se ocitl ve špatný čas na špatném místě. Dal si dvě piva a chystal se domů. Do baru vešli čtyři Romové a chtěli si koupit kusové cigarety. Neuspěli. Cigarety jim zřejmě nedal ani Milan. Tak ho venku jeden z nich napadl. Dal mu obrovskou ránu do nosu a Milan už v bezvědomí spadl na chodník a praštil se do hlavy,“ popsal kamarád zesnulého Ivo Trojan.

Ačkoli byl mladý muž okamžitě v kritickém stavu s těžkým otokem mozku a prasklou lebkou převezen do nemocnice, jeho život se už zachránit nepodařilo. Rodina se nakonec i přes obrovskou bolest zachovala nesmírně statečně. Souhlasila s odpojením od přístrojů i s darováním orgánů k transplantaci.

„Museli jsme se ujistit, že mozek je mrtvý a že není šance na to, aby se probudil. Ale pokud to má někomu pomoci, jsme za rodinu rádi, že někdo může i přes tu tragickou věc žít dál,“ řekla Aha! Milanova sestra Renata.

Po Milanovi kromě zarmoucených příbuzných zbyla i přítelkyně Zdeňka. „Měli se brát. Bože, je to hrozné, co se stalo,“ dodal mužův kamarád, který nemůže pochopit to, že útočník se zraněnému Milanovi ani nepokusil pomoci a na chodníku ho nechal umírat. Romovi hrozí za ublížení na zdraví s následkem smrti až deset let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.