Exšéf kriminálky, který mařil vyšetřování: Okradli ho o pět milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exšéf kriminálky, který mařil vyšetřování: Okradli ho o pět milionů!

Bavorák lupičů našli policisté shořelý v lese.
Bavorák lupičů našli policisté shořelý v lese. (PČR)

Bývalý šéf kriminálky byl okraden přímo před bankou o mnoho milionů – vypadá to jako scéna z francouzského krimi filmu o inspektoru Moulinovi. Ale není...

Letos 19. září bylo před budovou České spořitelny v centru Karlových Varů maskovanými chlapy přepadeno auto Škoda Octavia (deník Aha! informoval). A právě v něm měl sedět bývalý šéf karlovarské kriminálky Miroslav Roušal. Ten nyní prý pracuje pro firmu obchodující s tabákem.

Lupiči sebrali kufřík s hotovostí, která činila pět milionů korun. Z místa pak odjeli vozem BMW. Auto našli karlovarští policisté za několik dnů shořelé v lesích nedaleko Žalmanova. „Případem se policie stále zabývá, po pachatelích intenzivně pátráme,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Sám Roušal se k případu nechce vyjadřovat, odmítá potvrdit i to, že v přepadeném voze opravdu seděl.

Od policie odešel před několika lety, Krajským soudem v Plzni byl totiž v roce 2007 odsouzen k 15měsíční podmínce za zneužití pravomoci veřejného činitele a dostal zákaz práce v ozbrojených silách na dva roky. Snažil se krýt jiného policistu podezřelého z loupežného přepadení pošty a mařil vyšetřování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.