Mrazivé svědectví z tramvaje č. 22! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mrazivé svědectví z tramvaje č. 22!

Otočka smrti: přes den z této konečné každé tři minuty vyjíždí jedna souprava linky č. 22.
Otočka smrti: přes den z této konečné každé tři minuty vyjíždí jedna souprava linky č. 22. (PČR )

Řidič, v jehož voze se vraždilo, je pořád v šoku, do práce nemusí...

Řidič tramvaje číslo 22, v jehož voze v sobotu v noci zatím stále neznámý pachatel kulkou do hlavy brutálně popravil bezdomovce Rudolfa Slavíka (†37), je v šoku a dostal na dva dny volno z práce. Mráz však běhá po zádech i při vyprávění jiných řidičů, kteří na lince »smrti« jezdí.

Lince č. 22 se přezdívá »trasa hrůzy« a je oblíbeným místem k přenocování bezdomovců. „Je to nejdelší linka v Praze. Z Bílé Hory na konečnou v Hostivaři to trvá hodinu a šest minut. Moc pěkně se tak prospí...,“ řekl Aha! jeden z řidičů na hostivařské točně dvaadvacítky.

„Nesmíme je vyhazovat, tak jim prostě jen oznámím »Konečná, vystupovat!«, oni obejdou zastávku a zase si nastoupí. Nezmůžeme nic...,“ smutně konstatoval další z řidičů. „Samozřejmě že má člověk kolikrát při noční jízdě strach. Máme v kabině sice tísňové tlačítko, kterým si můžeme přivolat městskou policii, ale samozřejmě chvíli trvá, než se to všechno aktivuje. Přitom do kabiny řidiče se každý dostane za pár vteřin,“ uvedl řidič.

Problémy s agresivními cestujícími jsou zejména právě o víkendových nocích, kdy lidé nejvíc pijí.

Identita řidiče tramvajové linky, která se v sobotu stala dějištěm chladnokrevné popravy, zůstává tajemstvím, dopravní podnik svého zaměstnance chrání. V neděli i včera měl volno.

„Pokud se řidič stane svědkem nebo účastníkem nějaké mimořádné události, tak má ze smlouvy nárok na dva dny volna. To se stalo i nyní,“ řekla Ilona Vysoudilová z dopravního podniku. Nic bližšího se neví ani o vrahovi. „Policie ale prověřuje několik podnětů, jež obdržela od občanů a po pachateli dál intenzině pátrá,“ řekla Aha! policejní mluvčí Eva Kropáčková.

Kdo byl zastřelený Slavík (†37)?

  • Bývalý bezdomovec a narkoman, který se ale před třemi měsíci vrátil z léčebny. „Byl teď v pohodě, nebyl ani na ulici,“ řekl TV Prima jeho kamarád.
  • Měl sestru, jeho otec prý zemřel na Silvestra.
  • Naposledy byl spatřen v baru Ještěrka poblíž Náměstí I. P. Pavlova asi půl hodiny po půlnoci.
  • Z ulice telefonoval své nové dívce Barboře (17), sedm minut poté nastoupil do tramvaje smrti...

Zastřelený Rudolf Slavík

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.