Unikla smrti o vlásek a dnes... Ája je mazel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unikla smrti o vlásek a dnes... Ája je mazel!

Václava Jindrová se svým přítelem Pavlem si schovali článek, v němž se o Áje dočetli.
Václava Jindrová se svým přítelem Pavlem si schovali článek, v němž se o Áje dočetli. (Aha! – Karel Kopáč)

Když si Václava Jindrová z České lípy přečetla v Aha! příběh smečky jezevčíků ze Zvonovic na Vyškovsku, prý jí vyhrkly slzy do očí.

Pejsky vypustili příbuzní zesnulého majitele do lesa s tím, že je myslivci postřílejí a oni se zbaví starostí...

Fenka Ája Václavě Jindrové připomínala jejich třináctiletého jezevčíka Kubíka, takže bylo rozhodnuto. Hned první procházka po příjezdu z útulku ale neproběhla v klidu.

„Ája se mi vysmekla z obojku a utekla. Prohledala jsem snad celou Českou Lípu, ale pes nikde. Tak jsem brečela celou cestu domů. Jenže na schodech před domem seděla Ája a koukala na mě, jako by se ptala, kde jsem tak dlouho,“ vzpomíná paní Jindrová s úsměvem.

Fence však raději koupila kšíry, ze kterých tak snadno nevyklouzne. Ája se spřátelila i se psím seniorem Kubou. „Přijde k němu a položí si na něj hlavu. Kuba z toho byl dřív trochu nervózní, ale už si zvykl,“ říká hrdá panička.

Cizí pejsky ale Ája příliš v lásce nemá. Co však zbožňuje, je drbání a mazlení. Své páníčky si hlídá, jako by se stále trochu bála, že jí někam utečou. To však prý rozhodně nehrozí.

Ája se svým novým kamarádem Kubou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.