Ohnivé drama ve Strakonicích: Popálená žena (†57) zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ohnivé drama ve Strakonicích: Popálená žena (†57) zemřela!

Při resuscitaci zraněné ženy pomáhali zdravotníkům policisté i hasiči.
Při resuscitaci zraněné ženy pomáhali zdravotníkům policisté i hasiči. (Foto HZS Strakonice)

Noc hrůzy mají za sebou obyvatelé ubytovny ve Strakonicích. Poklidný večer přerušil výbuch a požár. 80 lidí bylo evakuováno, jedna žena (†57) na následky vážných zranění zemřela.

K detonaci došlo po 22. hodině. Během chvíle byla sedmipatrová budova plná kouře. Hasiči za pomoci policie evakuovali desítky lidí, plameny ale zprvu nebyly nikde vidět. Ohnisko požáru hasiči objevili ve 4. patře ve vyhořelé garsoniéře. Uvnitř našli silně popálenou ženu v bezvědomí. „Zdravotníci ji resuscitovali a převezli do nemocnice,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Přes snahu lékařů žena v nemocnici zemřela. Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. V bytě bylo prohořelé vodovodní potrubí a narušená elektroinstalace. „Proč došlo k výbuchu, není ale zatím jasné,“ dodala Matějů.

Náhradní bydlení v kulturáku
Město zajistilo ve spolupráci s hasiči náhradní ubytování v kulturním domě lidem, kteří se v noci nemohli vrátit do bytů. „Připravili jsme až 20 míst, nakonec nabídku na přespání využili tři lidé. Ostatní skončili u příbuzných či známých,“ řekl Aha! starosta Břetislav Hrdlička.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.