DALŠÍ PAST NA SENIORY: Léčivý extrakt z hlemýžďů! Paní Miloslava (75) přišla o 50 tisíc Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

DALŠÍ PAST NA SENIORY: Léčivý extrakt z hlemýžďů! Paní Miloslava (75) přišla o 50 tisíc Kč!

Obsáhlá dokumentace nabídek, smluv faktur, které firma seniorce adresovala. Vystavené na neexistující jména, bez přímého kontaktu. Ženu to nevarovalo.
Obsáhlá dokumentace nabídek, smluv faktur, které firma seniorce adresovala. Vystavené na neexistující jména, bez přímého kontaktu. Ženu to nevarovalo. (Foto: Karel Janeček)

Celý život si Miloslava Cvejnová (75) z Bystré na Frýdecko-Místecku huntovala záda v hutích. Bolest měl utišit až »zázračný« elixír z hlemýžďů. S ním ale zároveň přišla bolest jiná, finanční. Dodavatelská firma seniorku napálila.

„Vždycky jsem byla opatrná a nedůvěřivá a přece jsem se nechala napálit,“ vzkazuje žena, která před penzí denně zvedala ve fabrice až 4,5 tuny materiálu za šichtu. To se také podepsalo na jejím zdraví. „Mám artrózu kloubů, kloubní revma. Bolesti. Našla jsem inzerát, slibující elixír z hlemýžďů. Jenže jsem se nechala zlákat výhrami, které slibovala za nové a další objednávky dodávající firma,“ říká. V dopisech se zavazovala, že jí vyplatí bonus 300 tisíc a výhru přes milion korun. Stačí jen objednat další zboží. To se ženě s devítitisícovou penzí zalíbilo...

Vydala se z úspor

Postupně do firmy a jejích výrobků naládovala padesát tisíc. Tedy většinu svých úspor. Lahvička hlemýždího zázraku vyšla na 620 korun, k tomu bylo nutné platit poštovné 174 korun. „Žádné miliony, které jsem chtěla dávat synovi na opravu baráku, nemám. Firma nereaguje, nemá ani žádné telefony, na které by se dalo volat,“ dodala.



A skutečně, na dokumentech, které firma adresovala seniorce, není žádný telefonický kontakt. Jména na pompézních razítkách jsou zřejmě také vymyšlená, běžnou cestou jsou nedohledatelná. Aha! se marně snažilo dodavatele hlemýždího zázraku kontaktovat. „Pozor na ty vydřiduchy. Ať vás nenapálí, jako jsem se nechala já,“ dodává seniorka.

Povedená firma: Pokuta od inspekce 100 tisíc
Firma, která stahuje Miloslavu Cvejnovou z úspor, není neznámá ani České obchodní inspekci. „Firma Beauty line s.r.o. zaplatila za nekalou obchodní praktiku v roce 2017 pokutu 100 tisíc korun. Paní Cvejnarová se může proti firmě bránit soudně,“ řekl Aha! mluvčí Jiří Fröhlich. „Jsem v penzi. Na soud nemám ani peníze, a ani nervy. Jsem přesvědčena, že i kdybych to vyhrála, firma mi nedá nikdy nic,“ reagovala zoufalá seniorka. Podle informací Aha! změnila firma už několikrát jméno a v minulosti nabízela i například pilulky na hubnutí a krémy na vrásky či třeba jahodníky. Zákazníky »oblbne« i tvrzení, že když nebudou spokojeni, peníze vrátí. Peníze však údajně ani po výzvách zpět nepřijdou. A co se týká výhry, tu také nikdo neviděl.

Preparátů nakoupila s vidinou výhry seniorka moře.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.