Šéfovala České Miss a podváděla: Musí vrátit 3 miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šéfovala České Miss a podváděla: Musí vrátit 3 miliony!

Bývalá ředitelka České Miss Marcela K. (v růžových šatech) přišla k soudu v doprovodu své obhájkyně.
Bývalá ředitelka České Miss Marcela K. (v růžových šatech) přišla k soudu v doprovodu své obhájkyně. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Šéfovala soutěži o nejkrásnější dívku Česka. Bývalou ředitelku soutěže Česká Miss Marcelu K. (47) a jejího spolupracovníka Petra H.včera soud potrestal za dotační podvod podmínkou. Na lavici obžalovaných je »posadil« projekt Kouzla sakrálních památek Ústeckého kraje.

Marcela K. získala coby zakladatelka sdružení Madleine od Ústeckého kraje na projekt propagující památky dotaci tři miliony korun. Náklady na něj byly ale podle obžaloby nadhodnocené už ve chvíli, kdy o dotaci žádali. Realizaci jednotlivých částí díla pak zadali jako subdodávky spřízněným firmám, a navíc texty, které měly být jeho součástí, zkopírovali. Tedy ukradli z různých internetových stránek...

Bývalá ředitelka České Miss Marcela K. (v růžových šatech) přišla k soudu v doprovodu své obhájkyně.

Oba podnikatelé popřeli, že by se na projektu chtěli obohatit. Obhájkyně Marcely K. uvedla, že její klientka za 20 let podnikání vydělala dost peněz, stejně jako její partner, jehož daňové přiznání s milionovými příjmy, za rok více než 10 milionů, soudu předložila coby důkaz jejich solventnosti. „Měla dost peněz, nemusela se obohacovat na úkor kraje. Neměla zapotřebí páchat trestnou činnost,“ řekla.

Soud ale vzal za prokázané, že oba podváděli. Ústeckému kraji, od kterého dotaci dostali, proto musí společně vrátit tři miliony korun.

Marcela K. (vlevo) a spoluobžalovaný Petr H. popírají, že by se dopustili dotačního podvodu.

O Miss se soudí

Marcela K. vystudovala marketing a management v Ostravě. Založila a řídí několik firem, například komunikační agenturu, účetní firmu. Byla také ředitelkou soutěže Česká Miss, o jejíž autorská práva se soudí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.