Česko a dotace: Chceš kotel? Nejdřív zmrzni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Česko a dotace: Chceš kotel? Nejdřív zmrzni!

Fronta na kotlík.
Fronta na kotlík. (Foto Aha – M. Protivanský, K. Kopáč)

Aby se mohli ohřát, museli nejprve pěkně mrznout! Od úterý do včerejšího rána lidé »klepali kosu« u Středočeského hejtmanství v pražské Zborovské ulici kvůli dotacím na nové kotle. Na jednu žádost je možné získat až 127 tisíc Kč!

Teplota v noci šla pod nulu, a tak podmínkami zachování zdraví byla péřovka nebo spacák. Když se kolem čtvrteční osmé ranní začalo rozdělovat 51 milionů korun od ministerstva životního prostředí, bylo ve frontě 400 ztuhlých Eskymáků! Pro víc žadatelů peníze nebyly.

I proto se asi vyskytly stížnosti na okolnosti přidělování pořadových čísel, což organizovala samozvaná samospráva. Prý si někteří z později příchozích mohli číslo koupit. Nikdo nikoho termoskou ale netloukl, frontu obcházeli strážníci. Hejtmanství se navíc snažilo čekání zpříjemnit, k dispozici byl horký čaj, káva, stan a chemické toalety.

Vyřízení žádosti.

Víte, že...
...podle středočeské hejtmanky Jaroslavy Jermanové by se žádost o dotace měla příště podávat elektronicky?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.