Mámě postiženého Ondry hází lidé klacky pod nohy: Handicap mu nevěří! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mámě postiženého Ondry hází lidé klacky pod nohy: Handicap mu nevěří!

Jmenuje se Ondra, je mu 14 let a od narození trpí mentálním i tělesným postižením. Náročnou nepřetržitou péči o syna paní Lindě Martinovské (45) znepříjemňují lidé, kteří jí nevěří, že je chlapec handicapovaný.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

-bello-
30. 05. 2022 10:08

Tyhle mámy jsou chudáci, dítěte se vzdát do ústavu nechce, ale časem si sáhnou sami na dno.Péči jistě zajištěnou má, sama to asi nedává.Chlapi to neustojí a zdrhají.
Měla by ale vymyslet jiný důvod pro větší auto.Návštěvy lékařů není správná volba.Všude ho odvezou nemocniční sanitáři na odd., kam třeba, nebo v nemocnici - rehabilitace půjčí vozík.Kdyby napsala, že kluk potřebuje žít , a tedy vidět nejen domov , ale i život na náměstí, život zvířat v ZOO , vidět jak teče řeka , pak snad by jí lidi víc pomohli.

Sidhe
30. 05. 2022 12:35

Dobrý den jsem maminkou Ondry, Ondra samozřejmě má vozík vlastní ( částečně hrazený pojišťovnou) ,ale jak je uvedeno v článku : je polohovací tudíž se nedá složit .Proto je třeba větší automobil ,kam se vozík (a nejen vozík ,ale i další pomůcky jako pleny, kyslík atd.)bude dát naložit .Takže vozík půjčit nepotřebujeme .
Ne vždy k lékaři ,na rehabilitace ,do lázní dostanete sanitku. Je potřeba taky jezdit na nákupy, do školy, k rodině a ano i například vámi zmiňované výlety a různé akce .
Péči zajištěnou nemám , protože já jsem pečující osoba a tedy pečuji 24/7 .Více se snadno dozvíte ze stránek Ondry a našeho profilu na FB , nebo ze stránek klubu Nevolník, který pro nás sbírku zařídil: http­s://ww­w.ne­volnik­.club/
A jelikož nechceme jen sedět se založenýma rukama a čekat kdo nám dá , tak s Odrou vyrábíme mýdla ,která máte možnost si v rámci pomoci zakoupit a tím ho podpo­řit:ht­tps://­www.tis­peri­on.cz/ a nebo ho mžete podpořit rovnou přímo na transparentní účet :htt­ps://w­ww.kb­.cz/cs­/tran­sparen­tni-ucty/123-5716420257
s pozdravem maminka Ondry.

-bello-
01. 06. 2022 01:01

Sidhe
-------
OK, díky .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.