Pohřeb reportérky České televize Sotonové: Měla poslední přání, které jí beze zbytku splnili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb reportérky České televize Sotonové: Měla poslední přání, které jí beze zbytku splnili

Jana Sotonová dnes měla poslední rozloučení.
Jana Sotonová dnes měla poslední rozloučení. (Aha! - Jitka Pecharová, ČT)

Jana Sotonová (†28), úspěšná novinářka, která tragicky zahynula při dopravní nehodě, měla dnes v Chrudimi pohřeb. Za účasti rodiny i kolegů z médií proběhlo poslední rozloučení, kterého se zúčastnilo zhruba 150 lidí.

Do krematoria se začali pozůstalí scházet za vydatného deště před desátou hodinou dopolední. Nakonec byla smuteční síň úplně plná. Na začátku obřadu zazněly písně od Jarka Nohavici a Stinga, dále pak třeba Svatá Kateřina od Pavla Žalmana Lohonky.
Jeden z jejích kolegů, konkrétně David Macháček, se ujal smuteční řeči.

Ve smuteční síni bylo plno.

Právě Macháček pak prozradil, že když se s Janou kdysi bavil o tom, jakou mají představu o svém pohřbu, měla jeho kolegyně jednoduché přání. "Měla to promyšlené. Chtěla, aby tam zazněla hudba, lidé pak vyšli ven a zakouřili si," prozradil. A přesně tak, jak si Jana Sotonová přála, se i stalo. Před smuteční síní zkrátka záhy postávaly skupinky kuřáků. Janu asi nikdy nenapadlo, že její poslední přání bude splněno tak brzy…

Před smutečním sálem stály hloučky kuřáků.



Autor:  ph,jp

Přečtěte si
svatadala
19. 3. 2015 • 11:50

Tak to je mi jí líto, ve 28 letech už mít představu o svém pohřbu, klobouk dolů. Jen jestli kamarád nekecá, mladí dnes myslí na jiné věci, než jak bude vypadat jejich pohřeb za 60 a více let. Je jí škoda, byla mladá a šikovná.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.