Co mají společného Michal Hrůza (43) a Michael Schumacher (45): Prognóza funkce mozku nejistá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Co mají společného Michal Hrůza (43) a Michael Schumacher (45): Prognóza funkce mozku nejistá!

Schumacher byl v komatu pět a půl měsíce a další životní vyhlídky nejsou optimální. Co čeká Michala Hrůzu?
Schumacher byl v komatu pět a půl měsíce a další životní vyhlídky nejsou optimální. Co čeká Michala Hrůzu? (Foto: Aha! - Jiří Krušina, Reuters, koláž Ahaonline.cz)

Zpěvák Michal Hrůza (43), kterého přizabili dva studenti na Stodolní ulici v Ostravě, je stále ve vážném stavu. V lecčems jeho stav evokuje nehodu Michaela Schumachera (45). S tím rozdílem, že závodník již není udržován v umělém spánku.

Lékaři se pokoušejí zpěváka probudit z umělého spánku. Podrobnosti sdělují jen jeho partnerce Lindě. Primář neurochirurgie Marian Starý, který Hrůzu operoval, Aha! nebral mobil. Ještě během víkendu zněly zprávy o probuzení zpěváka z komatu optimisticky. Nyní je jasné, že stav zpěváka není zdaleka tak uspokojivý, aby to bylo možné. Podobné naděje na ukončení umělého spánku po tragickém úrazu byly upínány i v případě Schumiho. Ten byl nakonec v komatu téměř půl roku. A bohužel se nedá očekávat, že by se jeho budoucí život bzť jen přiblížil tomu v minulosti.


Osud Michala Hrůzy je zatím nejistý. Zpěvákova manažerka Martina Tůmová sdělila Blesku bližší podrobnosti. "Tělo na probuzení není připravené. Může to trvat několik dnů, dva dny, nebo čtyři." Zároveň vyzývá k pravidelným modlitbám za Michala každý den večer v 19 hodin: "Když se síla myšlenky, meditace, modlitba směřuje do jednoho časového momentu společně, je pak mnohem účinnější." Rozhodující je fakt, že zpěvákův stav je i nadále vážný. „Až probuzení Michala rozhodne, zda bude či nebude mít následky. Je jisté, že jakékoliv poranění mozku, které se musí operovat je život ohrožující. A stav pacientů je i dlouho po operaci považován za vážný. Kdykoliv mohou nastat komplikace,“ uvedl jeden z lékařů špitálu, kde Hrůza leží. U Schumachera již došlo k probuzení i mírnému zlepšení, protože se podle posledních zpráv pokouší s okolím komunikovat. Jak to dopadne s Hrůzou?



Přečtěte si
hromosvody
22. 7. 2014 • 20:16

Ale písničky M. Hrůzy moc pěkné Ať se to stalo, jak se stalo - přeji mu uzdravení.

Shelby16
22. 7. 2014 • 14:54

Grázlové by měli platit milióny za to léčení a případné trvalé doživotní následky !!! Kdyby zemřel, tak by z toho vyšli lacino. Pokud bude míz trvalé následky budou to cálovat do konce života ***.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.