Jak to bylo s chybějícími orgány Moniky (36) a Klárky (†8) aneb Problém dvou pitevních zpráv! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jak to bylo s chybějícími orgány Moniky (36) a Klárky (†8) aneb Problém dvou pitevních zpráv!

Monika s Klárkou
Monika s Klárkou (Foto Aha! – Martin Hurda, ara)

S blížícím se výročím děsivé smrti matky a malé dcery během letní dovolené v Egyptě se opět zintenzivňuje zájem veřejnosti i médií o kauzu Kramný. O aktuálním stavu případu promluvila detailně Kramného obhájkyně Jana Rejžková. Ale také právní zástupkyně pozůstalých z rodiny Moniky Klára Long Slámová. Hádejte, jak to dopadlo!

Egypťané pitvu udělali řádně

Ačkoliv stále vidí jako hlavní kámen úrazu pro obhajobu příčinu zástavy srdce, věří, že se s problémem vypořádá. Nemá dokonce ani problém s údajně nedostatečnou egyptskou pitvou. "Podle mého názoru ji udělali zcela standardně, nikoli zpackaně, jak jsem kdesi četla," řekla Rejžková Reflexu. A právě podle závěrů z Egypta měl hrát ve smrti žen svou roli jed.


Kramný není bezemoční robot

"To je jedna z nevyjasněných věcí. Existují dva závěry, jed je jedním z nich. Existují dvě pitevní zprávy, jejichž závěry se liší," naráží na názor českých odborníků, podle něhož je příčinou smrti elektrický proud. "Můj klient je naprosto slušný člověk a hodný syn. Nikoli studený bezemoční robot. Jeho psychický stav je samozřejmě závislý na místě, kde pobývá," tvrdí advokátka Rejžková o Petrovi Kramném.
Nešlo o žádné vyšetřování

Právnička Slámová má na vyšetřování Egypťanů naprosto odlišný názor: "Snad bych ani nepoužívala názor vyšetřování. Pitva obou zemřelých byla provedena neúplně a neodpovídala standardům, které jsou stanoveny pro pitvy v ČR, ale i Evropě." Podle ní česká pitva jednoznačně vyloučila tvrzení obviněného, že by ženy trpěly průjmy, a že by byly otráveny. Podle ní zkrátka egyptské úřady nejsou na té úrovni, aby byly schopny předložit byť jen pravděpodobné výsledky pitvy.



Přečtěte si
prasulka
5. 7. 2014 • 17:29

prasulka
5. 7. 2014 • 17:28

prasulka
5. 7. 2014 • 17:28

babcahanca
5. 7. 2014 • 12:31

xsedmikraska - ... ze tří lidí přežili dva a jeden je živý - takže jsou živí všichni tři, ne ??

borka30
5. 7. 2014 • 11:07

momoko ty bláboly píšeš ty!!!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.