Otec byl toho večera poněkud neklidný: Herec Kubíček alias Brůna ml. vzpomíná na krvavé chvíle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otec byl toho večera poněkud neklidný: Herec Kubíček alias Brůna ml. vzpomíná na krvavé chvíle!

Krev na rukách nebyla umělá, ale pravá!
Krev na rukách nebyla umělá, ale pravá! (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

 Zahrál si ve více než 50 filmech a TV inscenacích. Všichni ho však znají jako mladého Brůnu ze Studny, kultovního dílu z Třiceti případů majora Zemana, který můžete vidět dnes večer na Barrandově. Josef Kubíček (84) dodnes vzpomíná na to, jak se ho otec Brůna snažil utopit, i na dlaně rozedřené do krve, když se škrábal ze studny...

„Po poledni mě přivezli na Barrandov do ateliéru a režisér Sequens se mě zeptal, jestli mám rád vodu.... A o půl druhé už jsem v ní byl,“ vypráví herec v knize Studna – jak to bylo doopravdy. „V ateliérové studni bylo přes dva metry vody. Režisér chtěl, abychom ji doopravdy šlapali,“ popisuje Josef Kubíček.
Natáčení scény zápasu ve vodě, a zejména pak stoupání mladého Brůny vzhůru, za životem, trvalo až do sedmé večer. „Já to odskákal rozedranými dlaněmi od žebříku, jak jsem se škrábal ze studny ven, a taky kalhoty mi museli obstarat nové,“ vybavuje si »mladý Brůna«.


Studny byly ve skutečnosti dvě. Kromě ateliérové postavili kulisáci na barrandovské pláni ještě jednu, hlubokou jen něco přes metr. „Otec Brůna mě vzal za nohy u kotníků a do té studny mě hodil. Padal jsem po hlavě do peřin,“ popisuje herec. Kvůli věrohodnosti ho pokaždé polili kbelíkem vody, aby nevylézal suchý. „Zuby mi drkotaly, pořádně tam foukalo,“ uzavírá své vyprávění Josef Kubíček, kterého dodnes lidé na ulici zdraví jako pana Brůnu.
Měl hrát i úchyla v Černé punčoše!
Představitel převážně epizodních postav dostal v roce 1986 nabídku na hlavní roli! V krimi Černá punčocha měl ztvárnit dámského krejčího, který v noci vraždí ženy v parku. Josef Kubíček však odmítl, protože nechtěl hrát další psychopatickou postavu. Sexuálního devianta si nakonec střihnul operní a operetní zpěvák Milan Karpíšek (†73).



Autor:  tos

Přečtěte si
akaska
21. 6. 2014 • 01:36

Diky za pripominku. Jeden si ani neuvedomuje, jaka je to doba co jsem to videla. Nojo, uz mi davno neni dvacet. Ach jo !

dotomax
20. 6. 2014 • 08:30

Ano, je to Svědek na zabití. Byl to hodinář, kterého ta žena viděla nad ránem. když se vracela z večírku u jejího domu, kde někoho zavraždil. Za nějakou dobu šla kolem hodinářství, dívala se do výlohy, a spatřila tam tuto tvář s takovým tím hodinářským kukátkem a hrůzným pohledem - poznal ji také a vydal se za ní do toho vysokého domu. Je to už hodně let, vím, že to byl zážitek, a vidíte, i za takovou dobu, což je 34 let, si tento film pamatuji. Mohli by jej opakovat, dnes už by se na to člověk /ten, co ho zná/ díval třeba z jiného pohledu. Takže-akaska-dobrá vzpomínka

dorlinka
19. 6. 2014 • 21:30

Myslím, že ten film se jmenuje Svědek na zabití, 1974 VB

dorlinka
19. 6. 2014 • 21:27

Myslím, že ten film se jmenuje Svědek na zabití, 1974 VB

marie60
19. 6. 2014 • 15:36

..nebyl to americký film ? No, na ten si taky tak trochu vzpomínám.Byl dost napínavý a chtěla bych ho ještě jednou vidět.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.