Waldemar Matuška a jeho bratr: Proč se nikdy nesmířili? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Waldemar Matuška a jeho bratr: Proč se nikdy nesmířili?

Waldemar Matuška bratrovi nikdy neodpustil.
Waldemar Matuška bratrovi nikdy neodpustil. (Foto pro Aha! – Herminapress.cz)

Před pěti zemřel legendární zpěvák Waldemar Matuška (†76). Až do své smrti se neusmířil s bratrem Jarkou. Ten ho totiž nařkl z toho, že je komunista, což Slavík z Madridu nikdy nevydýchal.

„Walda měl bratry tři. O šest, osm a deset let starší. Všichni bydleli v Německu. Franta, Jarka a Honza. Vím, že nejblíž mu byl Franta, i věkem,“ vzpomíná Olga Matušková v deníku Blesk.

Rodinná idylka byla však narušena kvůli jedinému televiznímu pořadu a bratrské spojenectví vzalo za své. „Jarka nařkl Waldu, že je komunista. To neměl dělat. Bylo to na Waldově koncertu v Hamburku. Tvrdil mu, že ho viděl, jak sedí vedle Gotta v Divadle hudby, kde umělci podepisovali Antichartu,“ vysvětluje vdova.

Jakra se ale mýlil, Waldemar byl v ten osudný den v Neměcku a tedy nic podepsat nemohl. Vedle Gotta tehdy seděl Franta Hacker z K. T. O. „Byl vlasatý a fousatý, a protože ho z poloviny zakrývala tribuna, mnoho lidí si ho s Waldou spletlo.“ A mezi nimi byl bohužel Matuškuvkův bratr. „Waldovi to tak celý život leželo v žaludku, že se s tím v naší poslední knize musel vypořádat. Walda v ní celou záležitost uzavírá výrokem, že za všechno můžou bolševici,“ dodává Olga. Tahle souhra špatných náhod rozkmotřila bratry na celý život.  



Přečtěte si
dannaa
31. 5. 2014 • 06:54

svatá pravda.....přesně tak......

karkulka_z_lesa
31. 5. 2014 • 05:58

nojo, bolsevici sice mohli za hodne, za tento vzájemne nesmiritelný postoj obou bratru muzou jen sami oni dva.....kdo spolu nedokáze komunikovat tak, aby se problém vyresil, ten by se mel zamyslet spís sám nad sebou nez hledat viníka mimo mísu.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.