Petr a Jana Svobodovi: Ať už má táta klid... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Petr a Jana Svobodovi: Ať už má táta klid...

Petr a Jana Svobodovi. Nečekaná otcova  smrt je oba zaskočila a ranila.
Petr a Jana Svobodovi. Nečekaná otcova smrt je oba zaskočila a ranila. (: profimedia, ČTK, archiv)

Musí to být hrůza... Telefon pronikavě drnčí a když ho zvednete, uslyšíte: „Táta je mrtvý, zastřelil se.“ Srdce se rozbuší a v hlavě se objeví neodbytné otázky: „Proboha, tati, proč?“

Petra (26) a Janu (36) Svobodovy sebevražda jejich otce zdrtila. Smutek si ale odžívají v ústraní. Nehřejí se na mediálním výsluní. Co se o nich ví?

Petr Svoboda
Už se nastěhoval do Jevan

Jako malý byl prý trochu roztržitý. Když mu bylo čtrnáct, jeho matka zemřela na rakovinu. Její smrt ho velmi ranila.
Po její smrti se ještě více upnul na tátu. Dlouhá léta žil jen s ním a Vendulou, se kterou bez problémů vycházel. Během společného soužití mezi nimi nedošlo k žádným větším nesrovnalostem. Vendula se o něho vzorně starala, a dokonce ho vozila autem do školy.

Později, jako starší, měl vlastní byt i soukromí nad nahrávacím studiem a stejně jako jeho sestra Jana odjel do USA, kde studoval manažerskou školu. Před třemi lety se vrátil domů a krátce na to zamířil na Slovensko, kde pracuje jako filmový manažer. O Vánocích přijel za tátou a Vendulou do Jevan i s přítelkyní, která je prý Romka.
V současné době prý Petr dokazuje, že v Jevanech je pánem on. Už sem přivezl i jednoho z tátových psů, který byl dosud na farmě jeho známého na jihu Čech. Vendula naopak v Jevanech bydlet nechce.

Petr ji ale z vily rozhodně nevyhazuje, ale podle zasvěcených se budou v příštích dnech setkávat hlavně při řízení o dědictví. On postupně přebírá otcovy firmy, v nichž se stává hlavním tahounem. O jeho obchodních aktivitách svědčí také schůzka, která se uskutečnila jen dva dny po skladatelově smrti v jeho vinohradském bytě. Objevili se tam lidé figurující i v dalších společnostech zesnulého Karla Svobody. Mezi přítomnými byli Jiří Paulů a Jaroslava Herzerů. Co přesně ten večer řešili, není jasné...

Jana Wallace –Svobodová
Za tátou jezdila z Ameriky

Na pohřbu jen stěží zadržovala slzy. Táta, kterého milovala, odešel ze světa tak zbytečně. A ona ho poslední dobou vídala vlastně jen zřídka. Už delší dobu totiž žije v Los Angeles.

Do Spojených států se provdala za Clarka Wallaceho, se kterým má šestiletou dceru Michelle Hannah a syna Christophera Karla. Ten je jen o šest týdnů starší než malý Jakub Svoboda. Karel Svoboda měl tedy vnuka staršího než syna a protože Jakub je Janin bratr, je zároveň strýčkem Michelle a Christophera.

Jana je pro změnu o rok starší než její macecha Vendula. A to se promítlo i do jejich vztahu. Když se Svoboda po smrti první manželky Hanky řečené Šiška znovu oženil a Vendula se natrvalo usadila v Jevanech, Jana na novou členku rodiny žárlila. Jak sama Vendula nedávno přiznala, cítila se v té době v jevanské vile jako vetřelec a spoustu nocí proplakala.

Jana jezdila z Ameriky za tátou pravidelně dvakrát do roka, na podzim i na celý měsíc. Bydlela v pronajatém bytě u Prahy a Jevany navštěvovala i s dětmi. Také poctivě chodila na muzikály a akce, na nichž se její tatínek podílel. Na muzikálu Golem dokonce udělala spoustu nádherných fotek, protože krásně fotí.

Jediná dvě prohlášení, která dali tisku

„Jsme zdrceni smrtí našeho táty, kterého jsme velmi milovali a chceme svůj smutek prožít v soukromí. To, co se o našem otci objevilo v některých médiích, se nás hluboce dotýká. Doposud jsme neposkytli žádná vyjádření, a přesto se objevují naše údajná prohlášení a citace, od kterých se distancujeme. Nechceme se k tomu vyjadřovat ani vysvětlovat naše pocity a naše chování, ke kterému máme své důvody. Děkujeme všem, kteří náš postoj respektují, a všem, kteří ctí památku našeho otce.“
Jana Wallace–Svobodová, Petr Svoboda

„Prohlašuji, že jsem to byl já, kdo s plným vědomím a svědomím požádal Filipa Renče, aby mě doprovázel na pohřbu mého otce, seděl se mnou v první řadě s ostatními pozůstalými a podržel mne v této pro mne těžké chvíli.“
Petr Svoboda, syn Karla Svobody

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.