Co dělala rodina v době, kdy se Iveta vydala na poslední cestu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co dělala rodina v době, kdy se Iveta vydala na poslední cestu?

V den pohřbu šel Artur normálně do školy, maminka Svatava zůstala doma.
V den pohřbu šel Artur normálně do školy, maminka Svatava zůstala doma.  (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Slávka Červená)

Smuteční obřad prožíval u rakve Ivety Bartošové (†48) se slzami v očích jen Josef Rychtář  (56) a jeho rodina. Zpěvaččini nejbližší, syn Artur (17) a matka Svatava (74) s ní kvůli vdovci nebyli! Maminka se zavřela před světem, syn šel jako každý jiný den do školy.

„Pokud bude pohřeb veřejný, já se s tebou nerozloučím, maminko,“ řekl Artur v přítomnosti otce Ladislava Štaidla (69) už před pohřbem. A táta by ho tam ani nepustil. „Doufám, že se mi podaří ušetřit Artura traumatu,“ řekl Aha! hudebník. A co slíbil, to také dodržel!


Artur šel ráno do školy. Opuchlé oči od pláče ale za slunečními brýlemi neskrýval, naopak se na jeho tváří objevil úsměv. Slzy pro matku prolil zřejmě hlavně těsně po její sebevraždě. Nejsmutnější den v jeho životě mu pomáhali překonat až do tří hodin odpoledne kamarádi ze školy. Po příchodu domů mu společnost dělal otec.
Maminka zpěvačky od rána nevycházela z domu ve Frenštátě pod Radhoštěm. „Všichni by jí měli dát už pokoj. Asi byla doma. Zapálila svíčku a rozloučení si rodina může udělat po svém kdykoliv,“ vyjádřil se člověk, který rodinu zná. Den posledního rozloučení s dcerou tedy věnovala vzpomínkám tam, kde se Iveta narodila a prožila šťastné dětství. Minulý týden jí nechala udělat parte a na rodinný hrob za ni položila květiny.



Přečtěte si
japome
14. 5. 2014 • 05:33

přesně tak

platykodon
13. 5. 2014 • 23:57

Mám jiný názor. Co slovo zloděje, propadlíka a primitiva Rychtáře - to lež. Mění své názory z minuty na minutu. Jak mu mohl někdo uvěřit, že slovo poprvé v životě dodrží? Je to haj.zl. S IB se každý rozloučil po svém. Přece není nikde řečeno, že lidi musí sedět před rakví. Navíc při představě, jak IB vypadala, když jí museli identifikovat podle jizvy na břiše .... bylo by pro její blízké velmi traumatizující si toto představit.

matylda-rut
13. 5. 2014 • 20:40

Na to už je pozdě, to měla dávno a ne trucovat jako malý haranti.

matylda-rut
13. 5. 2014 • 20:39

Tak, tak a ne jinak.

matylda-rut
13. 5. 2014 • 20:39

Tak prrrrr, Rychtář udělal všechno jak si rodinka přála, nebyl důvod nepřijet. Tady spory nemaj co dělat milá zlatá a pokud to tak nevidíte, tak je mi vás líto.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.