První posmrtné album: Vzpomínka na Karla Svobodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

První posmrtné album: Vzpomínka na Karla Svobodu

Album Nechte zvony znít obsahuje dvacet velkýchhitů Karla Svobody.
Album Nechte zvony znít obsahuje dvacet velkýchhitů Karla Svobody. (: EMI)

PRAHA – Už to zača-lo! Trh začínají zaplavovat cédéčka a brzy i knihy věnované nedávno zesnulému skladateli Karlu Svobodovi (†68). Prvním počinem je disk vydavatelství EMI.

Už to začalo! Trh začínají zaplavovat cédéčka a brzy i knihy věnované nedávno zesnulému skladateli Karlu Svobodovi (†68). Prvním počinem je disk vydavatelství EMI.

»Placka« nazvaná podle písničky Nechte zvony znít přitom obsahuje dvacet známých písní, které Svoboda složil pro stálice našeho hudebního nebe. „Cédéčko je koncipované jako vzpomínka a vyjádření úcty k tvorbě Karla Svobody,“ tvrdí vydavatel. Na albu tak zazní třeba muzikálový song Jsi můj pán nazpívaný Lucií Bílou, Stín katedrál Petra Muka či klasika Kdepak ty ptáčku hnízdo máš nestárnoucího Slavíka Karla Gotta. A jako bonus je instrumentální verze věčného songu Včelka Mája. Ti, kterým by cédéčko nestačilo, mohou být klidní. Do měsíce totiž mají vyjít nejméně tři knihy, které se životem Karla Svobody budou zabývat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.