Temná tvář Věry Chytilové: Problémová sousedka! Její pes potrhal dvouleté dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Temná tvář Věry Chytilové: Problémová sousedka! Její pes potrhal dvouleté dítě!

Režisérka Věra Chytilová vzala do psí party i svého miláčka, boxera Puppiho (vpravo).
Režisérka Věra Chytilová vzala do psí party i svého miláčka, boxera Puppiho (vpravo). (pro Aha! – Nadační fond Mathilda)

Ne všichni budou na Věru Chytilovou (†85) vzpomínat v dobrém. Zatímco většině lidí dělala radost svými filmy, její sousedé jí nemohli přijít na jméno. Stará paní totiž odmítala řešit vážné problémy, které neustále, byť neúmyslně, způsobovala. A nakonec to odneslo nevinné dvouleté děcko…

Věra Chytilová si totiž ve vysokém věku pořídila psa, kterého nebyla schopná zvládat. Její boxer byl bohužel navíc agresivní, a to i vůči lidem. Režisérka, která ho nemívala na vodítku, protože ho neudržela, se proto brzy stala postrachem celého okolí a dokonce se dostala i do hledáčku policie.

Vše se provalilo ve chvíli, kdy pes Chytilové brutálně napadl kamarádku manželky fotbalového kanonýrka Jana Kollera, který bydlel v těsném sousedství režisérky. A nešlo o žádné škrábnutí, sedmadvacetiletá Natálie skončila s otevřenou ránou a prokousnutou nohou v nemocnici. „Ten pes jí šel po hlavě a po krku, povalil ji na zem. Ona se pak zachránila, když se vydrápala na plot. Mrzí mě, že paní Chytilová nijak nezasáhla,“ řekla Aha! Kollerová.

Režisérka sice přiznala, že neměla psovi sundávat náhubek, ale víc celý incident odmítla řešit. A vinu nakonec hodila na pokousanou dívku. „Kdyby ale ta holka tolik nepištěla a nevynervovala ho, mohlo to dopadnout jinak,“ řekla k tomu Aha! Chytilová. Kollerová tehdy vše konzultovala s policií, protože měla vážných strach o své malé děti. A muži zákona jí na to řekli, že pes už zaútočil na lidi šestkrát! Chytilová nicméně odmítla cokoliv řešit a nad tím, že by mohl v budoucnu pokousat malé dítě, jen mávla rukou. A pak se to stalo…

O pár týdnů později pes znovu zaútočil. Tentokrát napadl dvouletého chlapečka, který byl na procházce se svou těhotnou maminkou. Ta musela v šoku přihlížet, jak zuřící hafan trhá nožičku jejího syna. Ten musel být ihned ošetřen v nemocnici. A u napadení dokonce zasahovala i policie! Jenže ani ta nakonec nic neudělala, nezvladatelný pes zůstal u režisérky, byť její sousedé žádali, aby jí ho odebrali, protože i po kastraci zůstal nezvladatelný a osmdesátiletá dáma na silné zvíře nestačila.

Ta ho sice znovu omlouvala, že si jen rád kouše do botiček, pak ale dodala: „Zase se to stalo a už jsem tím pověstná, no,“ krčila bezmocně rameny Chytilová. „Já už s ním ven chodit nebudu, už jsem na něj slabá a neudržím ho. Venčit ho budou příbuzní,“ oznámila režisérka, která nicméně později milovaného psa stejně pustila, aby se „vyběhal“…



Autor:  ph

Přečtěte si
haha
14. 3. 2014 • 11:40

máte pravdu,já sama mám 2 psy a uklízím po nich a může mě trefit,když jdu po Vinohradech a všude je tam naděláno

illis
13. 3. 2014 • 20:36

baronessa Na druhou stranu není nic horšího, než nezvladatelný pes, který ohrožuje vše živé kolem sebe . Paní Chytilová moc dobře věděla, jak je pes nezvladatelný a přesto ho neměla na vodítku a ještě mu sundala náhubek. Tohle je hlavně hodně nezodpovědné chování majitele psa .

baronessa
13. 3. 2014 • 17:11

skutečně si myslíte, že je nejvhodnější doba na debaty o psích exkrementech?

baronessa
13. 3. 2014 • 17:10

Vy tam v redakci - vážně vám to není blbý??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.