Hlavní hvězda dnešního Plesu v Opeře, tenor Paul Potts: Mám obě nohy levé!

Dnešním dnem vrcholí plesová sezona. Celebrity už mají vybrané luxusní róby, šampaňské se chladí a kuchaři jsou v plné polní, aby uspokojili mlsné jazýčky hostů, kteří neváhali za lístek na XI. ročník Plesu v Opeře zaplatit i 15 000 Kč! Vrcholem večera bude Paul Potts (43) - bývalý prodavač mobilů, který se stal operní hvězdou první velikosti.
Zdrží se jen dva dny
Vítěz historicky první soutěže Británie má talent a tenorista Paul Potts je v Praze už popáté. Zdrží se jen dva dny a na Plese v Opeře zazpívá tři písně.
*Nemrzí vás. že se zdržíte tak krátce?
„Ano, ale povinnosti mě volají jinam. Jsem šťastný a poctěný, že se mohu zúčastnit Plesu v Opeře.“
*Budete na plese i tančit?
„Moje žena říká, že mám obě nohy levé, abych rozhodně nikdy netančil na veřejnosti. Ale ano, budu.“
*Jak se připravujete na takový výkon?
„Trochu si zazpívám. Ale jinak to nejsou velké přípravy, abych se neunavil.“
Sní se 228 kg masa!
Pokrmy připraví profesionálové z hotelu Intercontinental a to přímo na místě v provizorním stanu. Za celý večer se spořádá na 228 kg masa a ryb! Přípravu bude mít na starost na 50 kuchařů!
Co se všechno spořádá
16 kg Potoční pstruh uzený (Šumava)
16kg Losový pstruh (Šumava)
16 kg Candát (Kazachstán)
60kg Telecí hřbet (Holandsko)
80kg Kančí kýta (Vysočina)
40kg Hříbky (Brdské lesy)
Plesové menu à la Strauss
* Zauzený potoční pstruh, tartar z lososového pstruha a pošírovaný candát v tymiánovém oleji s jemnou smetanovou omáčkou
*Květákový krém se salátem z barevné čočky, špenátu, marinovaného květáku a artyčoků v paštičce z listového těsta
*Telecí hřbet pečený na nízkou teplotu s vídeňskou omáčkou s hříbky a domácími noky
*Konfitovaná kančí kýta v zahradní zelenině s bylinkami, s jemnou bramborovou kaší s lanýžovým olejem, karamelizovanou fialovou cibulí a silnou šťávou
*Café gourmand à la Strauss (variace tří tradičních vídeňských dezertů – sacher, závin, trhanec, doplněný kávou)