Náplast pro Trošku za vyfouknutého Českého lva: Milion a půl do kapsy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Náplast pro Trošku za vyfouknutého Českého lva: Milion a půl do kapsy!

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (Foto ara)

Milionová útěcha! Rozčarování Zdeňka Trošky (60) ze zrušení kategorie Cena diváka na Českém lvu, kterou by jasně vyhrál, může zmírnit fakt, že už mu nikdo nevezme, že jeho Babovřesky byly nejnavštěvovanějším českým filmem loňského roku. A hlavně pohádkový honorář, který za ně inkasoval!

Režisér si podle všeho mohl díky komedii, kterou vidělo v kinech rekordních 656 458 diváků, přijít nejméně na jeden až jeden a půl milionu korun. Troška však dostává peníze vždy až jako poslední. Až když je film úspěšný a podaří se prodat, vracejí se peníze, které do nich producenti a sponzoři vložili. „O svých příjmech se nechci s nikým bavit. Mám to i smluvně zakázáno,“ reagoval režisér na dotazy, kolik si mohl vydělat za minulý rok.

Troška si kromě milionového honoráře nejen za scénář a režii, ale také za různé besedy či kuchařku, kterou před časem vydal, přijde každoročně k pěkným pár desítkám až stovkám tisíc korun za reprízy svých filmů. Tantiémy z něj milionáře neudělají, ale rozhodně nejsou zanedbatelné. Přestože nejúspěšnější český režisér vydělává slušný balík, žije skromně. Nekupuje si drahá auta, bydlí v malém pražském bytě 1+1 a žije v normálním rodinném domku v jihočeských Hošticích. Nepije alkohol a nejvíc peněz prý utratí za knížky a jídlo.



Autor:  hof

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.