Ze zákulisí tragické scény v Ordinaci: Podfuk s jeho smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ze zákulisí tragické scény v Ordinaci: Podfuk s jeho smrtí!

Při natáčení autonehody Petr Polák za volantem neseděl…
Při natáčení autonehody Petr Polák za volantem neseděl… (Foto pro Aha! - TV Nova)

Děsivý pád ze schodů, marná masáž srdce i smrtelná autonehoda. Scénami, ze kterých mrazí, skončily osudy postav Hany Igondy Ševčíkové (43) v Ulici i Markéty Plánkové (35) a Petra Poláka (35) v Ordinaci v růžové zahradě. Ve skutečnosti za ně ale před kamerami »umírali« jiní.

Smrtelné okamžiky seriálových hrdinů doktorky Magdy Mázlové a psychopata Michala Beneše v Ordinaci i domovnice Kláry Peškové z Ulice za herce odkroutili kaskadéři. „Najímáme si je na všechny nebezpečné nebo výrazně nepříjemné scény,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu.

Tak třeba Hana Ševčíková v Ulici měla kaskadérky hned tři, její pád ze schodů ale nakonec vystřihli. „Je to kvůli náročnosti. Žádný obraz se nenatočí napoprvé. Obnáší několik zkoušek i ostrých záběrů, a tak jsme museli být dobře připraveni,“ vysvětlila důvod PR koordinátorka nekonečného seriálu TV Nova Ludmila Bártíková. Proč si ale dublérku vyžádala i Markéta Plánková, když její postava doktorka Magda Mázlová umírala na lůžku? Jednak herečka nechtěla odhaloval své poprsí, aby manžel Daniel Častvaj (37) nežárlil a navíc másáž srdce není nic příjemného. „I při předstírané resuscitaci může dojít ke zlomení žeber,“ vysvětluje Lukáš Hejlík (33), který coby doktor Jáchym Kalina oživoval Mázlovou. Ale i on se nechal nahradit dvojníkem při včerejší »smrtelné« autonehodě zastoupili kaskadéři nejen jeho, ale i Sandru Novákovou (31) a manžela Báry Basikové (50) Petra Poláka, pro jehož postavu byla tahle scéna zároveň poslední.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.