Bobkovy zdravotní komplikace: Prasklý vřed i život s jednou ledvinou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bobkovy zdravotní komplikace: Prasklý vřed i život s jednou ledvinou

Pavel Bobek
Pavel Bobek (Foto Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, Roman Souček, Pavel Machan, Marek Pátek)

Zpěvák Pavel Bobek (†76) bojoval v posledních letech s mnoha zdravotními komplikacemi. S čím vším se musel potýkat?

2005: Prasklý vřed na dvanácterníku

Zdánlivě banální zranění jako je natržený sval po špatném stoupnutí způsobily zpěvákovi klinickou smrt. S kulháním po úrazu se spojily bolesti páteře a léčba medikamenty zřejmě způsobila i prasklý vřed na dvanácterníku. Nastala otrava organismu a zpěvák musel být na dva týdny připojen k dýchacím přístrojům. Lékaři mu nedávali příliš šancí na přežití.

2011: Odebrání ledviny

Předloni na jaře sdělil Bobek, že se podrobil operaci srdeční chlopně. Prý nemohl už téměř dýchat. Ve skutečnosti šlo podle jeho kamarádky o maskovací manévr, prorože byl v nemocnici kvůli odebrání ledviny. „Stáří je drsné, nevíte dne ani hodiny. Přitom bych ještě moc rád zpíval,“ svěřil se tehdy zpěvák deníku Aha!.

2011: Operace ruky

Zpěvákovi se začaly kroutit prsty a nemohl hrát už ani na piáno. Šlo o chorobu, která se jmenuje Dupuytrenova kontraktura a postihuje vazivový aparát ruky. „Jednou mě s tím už operovali, chvilku to je dobrý, potom se to ale zase zkroutí, řekl tehdy Bobek.

2013: Bércové vředy

Bobek trpěl velkými problémy s bércovými vředy na obou nohách. Boláky způsobily, že nemohl téměř chodit a každý krok byl pro něj obrovským utrpením.



Přečtěte si
svatadala
17. 12. 2013 • 19:59

Pana Bobka je mi líto, měla jsem ho velice ráda. Nechápu však, proč říkal o operaci srdeční chlopně když byl na operaci s ledvinou. Za to se přeci nemusel stydět, nebo tomu pomohl někdo, kdo způsobil jen drby a falešné informace. Jo, byt starý je dřina a pokud je ještě nemoc a chybí zdraví, je to smutné a těžké. S láskou na něj budeme vzpomínat, byl to Pan zpěvák a vážně uměl, dělal svým posluchačům radost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.