Dušičkové odhalení: Miloše Kopeckého (†73) stále odmítají pohřbít. Je 17 let po smrti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dušičkové odhalení: Miloše Kopeckého (†73) stále odmítají pohřbít. Je 17 let po smrti...

Miloš Kopecký
Miloš Kopecký (Reprofoto kniha Můj život s Mildou)

Ani sedmnáct let po smrti nemá herecká legenda Miloš Kopecký (†73) hrob. A mít ho nebude! Vdova Jana (74) si vzpomínku na životní lásku schovává doma.

Kromě urny s hercovými ostatky, kterou má vystavenou v knihovničce, si schovává dokonce i jeho svrchník a klobouk! Když hvězda českého filmu Miloš Kopecký umíral, prosil svou ženu, aby mu hrob nepořizovala. „On chtěl rozptýlit, ale mně se to osobně moc nelíbilo.

Pořád jsem si říkala, co s tím, kam ho dám. Jednou jsem šla na návštěvu k Hrušínským. Paní Hrušínská mi ukázala malou ložničku, nad hlavou postele na poličce měla Rudovu urnu s popelem. Tak jsem si řekla, že je to skvělé, že to udělám taky,“ prozradila deníku Aha! Kopecká, proč svého muže nikdy nepochovala na rozdíl od Hrušínské. Rudolf Hrušínský (†73)se hrobu na pražských Olšanech přece jen dočkal.
Kopeckého jí připomínají i svršky, které si po něm schovala. „Než jsem prodala náš byt v centru Prahy, v předsíni na stěně jsem měla pověšený jeho kabát a klobouk. Můj nový byt je bohužel malý, a tak jsem ty věci převezla na chalupu u Kolína,“ svěřila se vdova, která právě vydala knihu plnou vzpomínek na Kopeckého Můj život s Mildou.



Autor:  kot

Přečtěte si
vrtajzub
3. 11. 2013 • 09:29

No a čo má byť ? Čo je na tom čudnééééééééé

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.