Všechny ženy Miloše Kopeckého: Čtyři svatby a milenka navíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Všechny ženy Miloše Kopeckého: Čtyři svatby a milenka navíc!

Miloš Kopecký a jeho ženy.
Miloš Kopecký a jeho ženy. (Reprofoto Můj život s Mildou)

Co se manželek týká, nebyl Miloš Kopecký (†73) žádný troškař. Měl čtyři, stejně jako Otec vlasti. A v počtu milenek by Karla IV. jistě hravě předčil! Poslední hercova manželka Jana Kopecká (69) zachytila v knize Můj život s Mildou všechny své předchůdkyně. A jako bonus ještě režisérku Věru Chytilovou (83) jako milenku!

Stella Zázvorková: Svatba na vozíku
Herečku Stellu Zázvorkovou (†83) si Kopecký vzal v roce 1946 a záhy se jim narodila dcera Jana Kateřina (†15). Obřad proběhl v duchu švejkovského představení, které předtím hráli. Ženich vezl nevěstu k oltáři na invalidním vozíku. Jedním ze svědků byl Vlastimil Brodský (†81) „Brzy po svatbě si přestali rozumět. Stella pochopila, že Miloš jako manžel není spolehlivý,“  říká Jana Kopecká. Velkou ranou pak pro oba byla sebevražda jejich dcery v roce 1961.


Kateřina Soukupová: Kulacká veselka
„Prý to byla okouzlující krasavice,“ popisuje Kopecká. Kateřina pocházela z bohaté selské rodiny a kvůli Kopeckému se rozešla se skladatelem Harry Macourkem (†69). Když se v únoru 1948 dostali k moci komunisté, nastaly Kateřině zlé časy. „Miloš vyprávěl, že byla označena jako osoba práce se štítící, a proto musela dělat řidičku tramvaje,“ prozradila Jana. „Pak ji ztratil zcela z očí, zřejmě emigrovala,“ dodává Kopecká.

Jana Lichtenbergová: Ženil se Hogofogo
Potřetí vlezl Miloš do chomoutu, když točil padoucha Hogofogo v dnes již kultovní filmové parodii Limonádový Joe. Jeho paní se stala tanečnice Jana Lichtenbergová, která prý byla podobná francouzské herečce a krasavici Brigitte Bardot. „Vzali se po krátké známosti a krátké trvání mělo rovněž jejich manželství,“ glosuje Kopecká. Podle ní mohl mnohé naznačit už text svatebního oznámení, kde stálo, že Miloš Kopecký oznamuje, že zůstává nadále svobodný, přestože se 25. 5. 1963 žení.
Jana Křečková: Utajený obřad
Zatímco předešlé svazky se počítaly spíše na měsíce, maximálně rok, s Janou vydržel herec 30 let. Až do své smrti. Brali se v roce 1966 v Křemži v jižních Čechách, kde si pak pořídili mlýn. Rodiče nevěsty o tom nevěděli, stejně jako hercovi kolegové. „Milda pak poslal mým rodičům telegram: Tak právě před chvíli, v 10.00, bylo dílo dokončeno. Děkuji za dceru, zdá se být dobrá. Miloš Kopecký,“ prozradila Jana.

Chytilová utekla
Modelka a pozdější slavná režisérka Věra Chytilová Miloše do chomoutu nedostala. Přestože ji měl jistě rád, byl jí sem tam podle svého zvyku nevěrný. „Když mu na to přišla, on se vždy tvářil, že si ji vezme. Ve skutečnosti to ale nemyslel vážně,“ popisuje Kopecká. „Ona toužila po dítěti, ale záhy pochopila, že na něho není spolehnutí. Usoudila, že je to člověk do přepychu a ne do nepohody, a tak se s ním pod záminkou studií na FAMU rozešla,“ říká Jana.



Přečtěte si
boball
8. 10. 2013 • 14:31

Ve stáří to byl zase odpornej dědek,hlavně chováním

henes
8. 10. 2013 • 08:42

V mládí byl ale opravdu odpornej ksicht,ale jako herec jednička.........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.