Tajemství Miloše Kopeckého: Nevyjasněný sňatek se sestřenicí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství Miloše Kopeckého: Nevyjasněný sňatek se sestřenicí!

Miloš Kopecký alias legendární doktor Štrosmajer.
Miloš Kopecký alias legendární doktor Štrosmajer. (TV Nova)

Filmy, ve kterých excelovali, známe téměř nazpaměť. Ovšem o tom, jak to měli v soukromí, co je trápilo, když zhasla světla a zastavily se kamery, nevíme skoro nic. Řeč je o nejslavnějších českých hercích a herečkách. Vydali jsme se po jejich stopách a pátrali po věcech, které měly zůstat před světem navždy utajeny!

Nejslavnější díla: Adéla ještě nevečeřela, Já už budu hodný dědečku

• Byl známý sukničkář a bonvián. Oficiálně se má za to, že byl čtyřikrát ženatý. Nejdéle, přes třicet let, vydržel se svou poslední manželkou, baletkou Janou Křečkovou. S tou měl dceru Barboru. On však několikrát prohlásil, že se oženil pětkrát. Poprvé si prý vzal vlastní sestřenici Evu Grimmovou, která se po 2. světové válce nevrátila z koncentračního tábora. O tomto sňatku ale nikde nejsou žádné záznamy.

• Snad nikdo nebyl takový škrt, jako on. Mezi kolegy o jeho lakotě kolovaly neuvěřitelné příhody. „Jednou jsem doma zapomněl peněženku a poprosil Miloše, zda by mi nepůjčil deset korun. On najednou protočil očima, že ho strašně začala bolet hlava, ať se nezlobím, že teď potřebuje klid,“ zavzpomínal s úsměvem jeho kamarád Miroslav Horníček.

• Jeho nejmilovanějším sportem byly šachy, které hrával několikrát týdně.

Přečtěte si
Thyronx
12. 7. 2013 • 19:33

Je proti přírodě aby Žid rozhazoval peníze. Vynikající herec byl jako mnoho jiných českých herců židovského původu. Vždyť Praha byla kdysi velmi dávno celá židovská a zůstaly po nich nádherné historické památky. Doufám že i židovský hřbitov byl zachován. O Miloši je ale známo hodně z jeho soukromí. Rád vzpomínám na Bróďu , na Emana Fialu a jeho bráchu Futuristu, Buriána, Hašlera, Dóďu Pištěka, Plachtu, Kemra, Medřickou, Zázvorkovou, Beneše, desítky dalších na které se nikdy nezapomene. Thyronx z Floridy

vochomurka
12. 7. 2013 • 14:08

to sa teda musel ženiť veľmi mladý. Narodil sa 1922 a predpokladám, že po roku 1941, kedy začal pogrom na židov a jeho mamu internovali do koncentračného tábora a aj jeho sesternicu sa už asi neženil. tento sobáš nespomína ani vo svojej biografii.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.