Průšvih hvězd z Doktorů z Počátku: Neuvěřitelně tloustnou! Proto je omezují v jídle... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Průšvih hvězd z Doktorů z Počátku: Neuvěřitelně tloustnou! Proto je omezují v jídle...

Přestože se herci rádi cpou palačinkami, Václav Postránecký alias doktor  Panenka nepohrdne ani masíčkem.
Přestože se herci rádi cpou palačinkami, Václav Postránecký alias doktor Panenka nepohrdne ani masíčkem. (Foto Aha! – Roman Souček, archiv TV Nova)

Natočit seriál není žádná zábava pro amatéry. Seriál Doktoři z Počátků, který se točí od 5. dubna, získává na popularitě. Deník Aha! pro vás zjistil zajímavosti z natáčení…

Některé natáčecí dny jsou opravdu dlouhé nejen pro herce, ale i pro štáb, který se stará o celkový výsledek na obrazovce. Proto není překvapením, že někteří se během tolika měsíců dennodenní dřiny stanou závislí třeba na kávě. O cigaretách ani nemluvě, před ateliéry se popelníky plní závratnou rychlostí. Televize Nova se ale o své zaměstnance stará jako v bavlnce, aby se do práce rádi vraceli…

Natáčení
Za pět měsíců se v ateliérech vytočilo 170 kazet, to znamená 21 080 minut materiálu, což je téměř 352 hodin.
V exteriérech se natočilo 250 kazet, které mají ale menší kapacitu. Herci venku strávili více než 10 000 minut, což je téměř 167 hodin.
Zatím má Nova hotových 32 dílů a zatím neprozradila, zda se chystají další.

Herci
Celkem na obrazovkách můžete spatřit 74 známých tváří. Tolik herců je totiž do seriálu obsazeno. Mezi nejznámější patří například Lenka Termerová (66), Uršula Kluková (72), Sabina Laurinová (41) nebo Halina Pawlowská (58). Z mužského obsazení vídáte například Martina Stránského (43) nebo Václava Postráneckého (69).

Štáb
Nejen herecké osobnosti jsou ale pro vznik seriálu důležité. Lidé zajišťující produkci, kamery, světla a další potřebné věci jsou v převaze co do počtu. Štáb čítá na 130 lidí.


Kofein
Někteří »experti« by bez ranní vzpruhy nedali ani ránu, proto je káva nápoj, který na place nesmí nikdy dojít. Denně se totiž vypije 100 hrnků černého moku.

Něco do bříška
Z kávy se nedá žít věčně, proto je při natáčení všude i dostatek jídla. Vedle běžného ovoce a pečiva si herci prý »ulítávají« na palačinkách. A protože někteří dost přibírali na váze, je stanovený denní limit – 50 palačinek.

Benzín
Když se musí natáčet mimo ateliéry, je nutné techniku a herce přemístit na určené místo. Od toho jsou firemní vozy. Podle statistiky produkce se za jeden den projezdí 900 kilometrů. Někteří herci, jako třeba Halina Pawlowská, mají pro sebe auto s řidičem. Ráno pro ně Nova přijede až domů a večer ji zas odveze.



Přečtěte si
kinty
4. 9. 2013 • 07:30

Sice to není nic moc, ale dá se na to koukat,pořád je to lepší než ty Vyvolený na Primě, ty nám cpou pod nos jako upoutávku v jednom kuse i mezi zprávami, to je tedy lahůdka, nekoukám na to ,ale stačí ty upoutávky, to je fakt jen pro mladé ,ale co je to za lidi, kteří do toho jdou, to už ti Doktoři mají aspoň nějaký děj a úroveň.

defakto
3. 9. 2013 • 17:13

...... prý "seriál získává na popularitě " - oni nás s ním budou krmit , či chceme nebo nechceme ! Blee !

lyznik008
3. 9. 2013 • 15:06

JANYNO,nevím do jaké kategorie lidí patříš.Já když ale přijdu z práce chci si na gauči chvíli odpočinout a naše nedoslýchavá babička sleduje Ulici s tím hrozným FIDLÁNÍM do probíhajícího děje za chvíli musím vstát a odejít,jinak bych musel televizi vyhodit oknem.Myslím,že budeš na tom stejně jako ta naše bábi a stačí ti běhající obrázky bez děje a to fidlání buď neslyšíš,nebo nevnímáš.

janyna
3. 9. 2013 • 14:38

Je pravda, že Doktoři za moc nestojí. Ulice je lepší, ale některé pasáže jsou taky nudné např. Jordán a spol., Gábina...

lyznik008
3. 9. 2013 • 14:24

Větší h.ovadinu než je tento seriál snad ani nejde vytvořit.Snad jenom Ulice s jejím FIDLÁNÍM a žádním dějem mu může konkurovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.