Exmilenec Vondráčkové přestal dýchat: Textař Zdeněk Rytíř bojuje v nemocnici o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Exmilenec Vondráčkové přestal dýchat: Textař Zdeněk Rytíř bojuje v nemocnici o život!

Helena Vondráčková měla se Zdeňkem rytířem poměr na počátku 70. let
Helena Vondráčková měla se Zdeňkem rytířem poměr na počátku 70. let (koláž Ahaonline.cz)

Na oddělení ARO v pražské nemocnici v Motole skončil textař Zdeněk Rytíř (69). Bývalý životní partner zpěvačky Heleny Vondráčkové (66) přestal dýchat. Umělé plíce, na něž musí být napojen, mu přestaly stačit a upadl do bezvědomí. „Tentokrát jsem opravdu měla strach, že mi doma umřel a že už záchranářům nenaskočí,“ přiznala včera deníku Aha! textařova manželka Helena Rytířová.

Každá minuta do doby, než přijela sanitka, se jí zdála nekonečná. Textařova manželka věděla, že při bezvědomí hrají roli vteřiny, aby nenastalo poškození mozku, nebo dokonce smrt. „Naštěstí dorazili brzy a napojili Zdeňka na kyslík a on jim naskočil. Děkuju pánubohu,“ říká Helena Rytířová.

Chronická obstrukční plicní nemoc připoutala zakladatele Golden Kids přes den k přístroji, který vyrábí kyslík, a v noci k umělým plicím, už před pěti lety. To přestal autor hitů Zvonky štěstí, Jasná zpráva, nebo současné novinky Olympiku My už jiný nebudem, dýchat poprvé. Tři měsíce tehdy ležel na ARO, z toho měsíc a půl v umělém spánku. Po probuzení byl přeložen na oddělení chronické resuscitační intenzivní péče. Textař jako by se znovu narodil. Musel se učit dýchat, jíst, chodit i mluvit. A trvalo to celý rok, než se mohl vrátit domů.

„Říkala jsem si tahdy, že se asi stal zázrak. Nestal a tentokrát to bylo opravdu moc zlé,“ přiznává Rytířová. „Já ale pevně věřím, že i teď Zdenda pořádně zabojuje a budu ho mít co nejdřív doma. Tak dlouho se s tou chorobou pere, že musí zvítězit,“ doufá Helena, která u lůžka textaře tráví denně dlouhé hodiny.


 



Přečtěte si
pohadkamaje
16. 6. 2013 • 01:30

Nekecej, mrdat je krásné a stojí za to žít!

vlamore
15. 6. 2013 • 23:00

Nevím,co je to za módu tady rozvrtávat vztahy staré před 30-lety!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.