Režisér Vorel se téměř utopil: Jeho hummer smetla přílivová vlna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Režisér Vorel se téměř utopil: Jeho hummer smetla přílivová vlna

Tomáš Vorel dojezdil. Hummer zůstal v řece...
Tomáš Vorel dojezdil. Hummer zůstal v řece... (Koláž Ahaonline.cz)

Boj o život svedl uprostřed rozvodněné řeky Střely u Rabštejna na Plzeňsku režisér Tomáš Vorel. Skončil na střeše svého terénního vozu značky Hummer, když se snažil přejet řeku těsně před tím, než se přihnala velká voda. Zachránit ho museli hasiči.

„Ten brod jsem přejel v životě snad tisíckrát. Tentokrát se ale hummer uprostřed brodu dostal do bahna, začal hrabat a bořit se. Když voda vystoupla do motoru, tak zhasnul. Za chvíli se přihnala přílivová vlna z přehrady Žlutice. Auto se zvedlo a točilo se po proudu,“ líčí začátek dramatu Vorel. „Elektronika pípala a svítila, okna nešly otevřít, stěrače stíraly. Dveře jsem se bál otevřít, aby tam nenateklo.´Ale za chvíli bylo uvnitř metr vody. Pak se okna sama otevřela a my vylezli na střechu,“ vzpomíná Vorel.

Telefonoval do obce, aby ho přijeli vytáhnout . Traktoristé dorazili, ale báli se zajet do vody, aby neutopili své stroje. A tak museli do akce hasiči. „Nafoukli člun, ale nemohli přehodit lano na druhý břeh, který byl vzdálený asi 20 metrů. Uvázali tedy na lano kladivo a házeli. Jenže stále nic. Pak hodili kladivo ke mně a já pak na druhý břeh. Lano se napnulo a člun nás mohl přijet zachránit,“ říká Vorel. Jeho Hummer je ale stále pod vodou. „V autě zůstal utopen první výlisek DVD Cesta do lesa. Tak jsem ho takto netradičně pokřtil,“ dodal Vorel.



Autor:  zb

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.